[#1] PC2Amiga - problemy
Kabel jest, program na PC się odpala i konfiguruje, natomiast ze strony Ami są problemy. Instaluję PC2Amiga, następnie uruchamiam 'ConfigPC2Amiga', - pyta się mnie, gdzie umieściłem 'device specification file' ('PC') Podaję mu ścieżkę, czyli Devs:DosDrivers/PC, klikam 'Proceed' a Ami wyrzuca komunikat: "Sorry...an error has Occured" GETENV: Srting too long

I równie dobrze Ami może mi po chińsku pisać, nie kumam w czym problem. :P Co mam teraz zrobić? Jakiś łopatologiczny walkthrough by się przydał... Bardzo proszę o pomoc!

[#2] Re: PC2Amiga - problemy

@Rodzyn, post #1

Jakbys poczytał instrukcje (PC2AmProblems.guide) to bys widzial dlaczego to nie dziala.
[#3] Re: PC2Amiga - problemy

@Norbert, post #2

Jakbys poczytał instrukcje (PC2AmProblems.guide) to bys widzial dlaczego to nie dziala.
Poczytałem, niestety pomocy nie uzyskałem...
Odpowiednie pliki znajdują się w katalogu C: na dysku systemowym a komunikat nadal ten sam, dlatego piszę tutaj... :(
Jakieś pomysły? Bo mi się już kończą :(

[#4] Re: PC2Amiga - problemy

@Rodzyn, post #3

A co pokazuje snoopdos?
[#5] Re: PC2Amiga - problemy

@Norbert, post #4

Linia 20: Installer Open ENV:P2A_Device Read Fail

[#6] Re: PC2Amiga - problemy

@Rodzyn, post #5

A masz ENV: w systemie?
[#7] Re: PC2Amiga - problemy

@Norbert, post #6

W rubryczce Assigns po otwarciu File Mastera jest ENV: i zawiera on 6 plików: Kickstart, Language, Workbench, ZIPchoice, ZIPDrawer, ZIPFile
Coś mnie ten system przerasta, jak widzę

[#8] Re: PC2Amiga - problemy

@Rodzyn, post #7

To jeszcze raz zainstaluj ten pakiet i wybierz wlasciwe opcje, albo wyedytuj moutliste PC, i sam ją zmodyfikuj wedlug uznania.
Pamietaj ze te same dane nalezy wpisac po stronie peceta, bo inaczej kompy sie "niedogadają"
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem