[#1] Z UAE na Amigę - co na początek
Witajcie droga waść amigowa :), swego czasu rozmyślałem czy by nie zacząć zbierać na jakiś sensowny model Amigi. Kieruje się tu do was - posiadaczy amigi o poradę, na co zbierać i w jakich cenach szukać. Jedyne co wiem teraz to że jednym z lepszych modeli do rozbudowy będzie A1200, tyle. Jaki typ monitora, turbo, fastram, transfer z pc do amigi itp. co do tego nie mam pojęcia (do tej pory mój kontakt z Amigą to jedynie Clonato Amiga Forever i WinUAE). Interesuje mnie głownie granie, jakieś znane z amigi programy i WHDLOAD (przynajmniej narazie). Za wszelką pomocną dłon serdecznie dziękuje
[#2] Re: Z UAE na Amigę - co na początek

@MAKOS2148, post #1

Amiga 1200, ACA 1220 lub 1232, interfejs IDE->CF lub dysk 2,5" PATA, interfejs PCMCIA->CF lub karta sieciowa/WIFI na PCMCIA. Monitor Commodore 1084S lub jakiś TV Sony trinitron i kabel RGB->SCART.
To na początek (i nie tylko na początek) spokojnie wystarczy.
[#3] Re: Z UAE na Amigę - co na początek

@Jenot, post #2

Całkiem sensownie wygląda ACA1232, 128mb z 030 powinno mi wystarczyć na długo, tylko takie jedno pytanie: bo wyczytałem że część A1200 ma Kickstarter 3.0 zamast 3.1 a znowu karty ACA mają maprom, i tu pytanie, czy będzie on umożliwiał podobnie jak Blizkick pozwalając mi na podmiankę Kickstartera bez jego zmiany na chipie czy też nie? Co do reszty, dzięki wielkie OK

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2014 00:59:39 przez MAKOS2148
[#4] Re: Z UAE na Amigę - co na początek

@MAKOS2148, post #3

Do WHDLoad wystarczy ACA1220.
[#5] Re: Z UAE na Amigę - co na początek

@MAKOS2148, post #3

Kickstart, a NIE kickstarter!

Tak, będziesz mógł zmapować kick pod ACA.
[#6] Re: Z UAE na Amigę - co na początek

@gegu, post #5

:/, tyle razy widziałem już tą nazwę a tu taki zonk, będę pamiętał na drugi raz, w każdym bądź razie dzięki za pomoc
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem