kategoria: Sprzęt
[#1] Proce z odzysku
Czy to się do czegoś może nadać ?

[#2] Re: Proce z odzysku

@seba666, post #1

Szału nie ma ale może kilkadziesiąt złotych ktoś za to da na aukcji.
[#3] Re: Proce z odzysku

@seba666, post #1

No tak. Nawet nie ma za bardzo gdzie tego wetknąć. Jeden i drugi proc jest plastikowy, no chyba, że się komuś gdzieś spali - na karcie ACA lub w A600, to wtedy będzie na podmianę. Ale podmiana tego pierwszego w A600 raczej nie spowoduje tego, że A600 zacznie szybciej działać.
Co najwyżej patrząc tu i tu widzimy że ta Motorola MC68HC000FN16 ciągnie zdecydowanie mniej prądu od tej znajdującej się fabrycznie w A600.
[#4] Re: Proce z odzysku

@seba666, post #1

też mam taki jeden

siedzi, pije i chrupki
[#5] Re: Proce z odzysku

@snajper, post #4

Jak byście jeszcze pisali gdzie znajdujecie te procesory to fajnie by było, rozumie że to Top Secret ale jak już się chwalicie że macie, to moglibyście napisać skąd je macie.
[#6] Re: Proce z odzysku

@amizet, post #5

mój to jakiś stary streamer. Teraz nie napiszę jaki, bo siedzę na kiblu. siedzi, pije i chrupki

ok już mam. To jest Hewlett Packard i pisze na nim LR 58239-C i MODEL: 35470-00100.

Ostatnia aktualizacja: 24.08.2014 13:31:02 przez snajper
[#7] Re: Proce z odzysku

@amizet, post #5

MC68EC000FN16 można znaleźć w drukarkach Kyocera FS-15xx, ostatnio złomowałem swoją odzyskawszy uprzednio co się dało
[#8] Re: Proce z odzysku

@snajper, post #4

Moje żelazko robi lepsze foty
[#9] Re: Proce z odzysku

@mikser, post #8

no to gratulacje, mam nadzieję, że wygodnie leży w kieszeni :P
[#10] Re: Proce z odzysku

@seba666, post #1

Ten procesor 68HC000FN (CMOS) może być podkręcony nawet do 28MHz, w kartach SupraTurbo takie były z zeszlifowanym wierzchem.

Co to za układ Altera?

To może się przydac chyba tylko włascieielowi kart trubo z takimi procesorami, albo jak ktoś chce zbudować swoją kartę.
[#11] Re: Proce z odzysku

@mikser, post #8

Mój mikser robi lepsze foty, niż twoje żelazko.
[#12] Re: Proce z odzysku

@snajper, post #4

Ah, ten efekt głębi.
[#13] Re: Proce z odzysku

@sanjyuubi, post #10

Altera to znany i ceniony chip stosowany min w cyfrowych telewizorach.
[#14] Re: Proce z odzysku

@simka113, post #13

Mnie interesuje bardzie co to za model altery i czy ma literkę S w nazwie modelu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem