kategoria: A500
[#1] instalacja wb2.1 na A500
Witam,
próbuję zainstalować WB2.1 na A500 w konfiguracji:
A500 z Kickstartem 1.3/3.1, ustawiony na 3.1
A500 posiada stację GOTEK (USB).
DataFlyer500 z 8MB RAM+DH0: (1GB). Na dysku jest stara instalacja wb1.3, która działa.

Pliki do wb2.1 zaciągnąłem jakiś czas temu z netu, chyba ktoś ma na chomikuj.
Pliki zgrałem na usb. Amiga bootuje się ze stacji Gotek z pliku WB2.1(Boot.adf), następnie zmieniam w stacji na WB2.1(Install.adf), wybieram narzędzie HDTools(czy jakoś tak) i sprawdzam tym narzędziem dysk. I tu niespodzianka, DYSKU nie widzi.
Jeśli od razu bootuję z Install.adf to też nic to nie zmienia.
Może ja pominąłem jakiś etap w instalacji?? Może dysk nie "lubi" się z wb2.1??? ;)
Co robię źle, lub co jeszcze sprawdzić, nadmieniam, że dysk na 100% sprawny, bo wb1.3 śmiga.

Pozdrawiam,
[#2] Re: instalacja wb2.1 na A500

@krolikbest, post #1

Wybierz format i zacznij instalacje:)
[#3] Re: instalacja wb2.1 na A500

@krolikbest, post #1

17. W oknie informacji zmieniamy ustawienia w oknie "Tool Types:" i klikamy na guziku [Save].

Ktoś mógł zmienić device na uaehf i przez to nie widać dysku musisz powrócić do scsi.

Chyba że ten DataFlayer używa jakiegoś innego device i dla tego hdtb go nie widzi.
[#4] Re: instalacja wb2.1 na A500

@amizet, post #3

Ok, sprawdzę jutro, może tak być jak mówisz.
Sprawdzę też Dataflyera, bo tu mogą być jakieś zworki. poszperam.

Dzięki i pozdrawiam.
[#5] Re: instalacja wb2.1 na A500

@krolikbest, post #1

A dlaczego nie WB3.1 jesli masz kick3.1?
[#6] Re: instalacja wb2.1 na A500

@amizet, post #3

Chyba że ten DataFlayer używa jakiegoś innego device i dla tego hdtb go nie widzi.

To jest prawdziwa informacja.
Podzielić na partycje i sformatować dyskietką z zestawu od kontrolera lub znaleźć informację jakiego dewajsa używa ROM tego kontrolera i wpisać w tooltypach HDTBoxa czy jego odpowiednika z z WB2.x.

Pozdrawiam
[#7] Re: instalacja wb2.1 na A500

@RadoslawF, post #6

Tak, przypomniałem sobie jak to robiłem w przypadku wb1.3.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Koniec wątku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem