[#1] FastATA i FAT32
Czesc. Mam pytanie zwiazane z opsluga filesystemu FAT32 przez system amigi dzialajacy z kontrolerem FastATA. Otuz zastanawia mnie jedna kwestia, a mianowicie transfery, ktore osiaga dysk pod tym filesystemem. Zaowazylem, ze odczyt i kopiowanie z takiego dysku odbywaja sie jak na zwyklym kontrolerze w trybie PIO0. Czy jest jakis sposob przyspieszenia tych operacji? Nie sugeuje sie programem drivespeed, ktory sprawdza mozliwa predkosc dysku a nie dzialanie jego pod danym filesystemem. Czy, aby zmienic ten stan rzeczy bylby potrzebny specjalny sterownik dedykowany dla FastATA obslugujacy FAT32, czy tez istnieje jakis inny sposob aby dodac kopa transferom? Pozdrowionka! :D

[#2] Re: FastATA i FAT32

@Lokaty, post #1

Dodaj bufory do partycji z FAT32. Mozliwe ze jest za mało.

Ostatnia modyfikacja: 12.05.06 11:42
[#3] Re: FastATA i FAT32

@Lokaty, post #1

Najlepsze rezulatay osiagniesz dodajac bufory i jesli jeszcze masz apollo 40/40.

[#4] Re: FastATA i FAT32

@Lokaty, post #1

Myślę że to zależy od użytego pakietu czyli CrossDos czy Fat95, polecam ten drugi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem