[#25]
Re: Kolejne Video z Amigą w tle. (DJ. Dominion @ live 1995)
@Daclaw,
post #19
Przypuszczam że możesz mieć racje, ale czy nie lepsze takie powroty niż totalne zapomnienie. Trzeba by było przeprowadzić badanie społecznościowe, co myśli osoba widząca Amige w 2014 roku po raz pierwszy, co ją do niej przyciągnęło i co chce dzięki niej uzyskać. Ja w 96 chyba miałem 1200 mam jeszcze gdzieś fakturę zakupu wcześniej miałem 500, moje Amigowanie polegało tylko na graniu, bo nie miałem dostępu do softu. Jedyne oprogramowanie które miałem to, to z pakietu MAGIC maiłem wtedy takie zacięcie do tego /nie miałem dysku/ że instalowałem te programy na dyskietkach z tego co pamiętam. Później nastąpiła era konsol i miałem PSX, co najlepsze około, sześciu siedmiu lat temu chciałem odpalić Amige, trafiłem na PPA przelotom pamiętam tą stronę po tym niebieskim tle, ale przeczytałem o WinUAE uświadomiłem sobie po co mi Amiga skoro można ją emulować, i teraz tego żałuje bo wtedy na allegro można było naprawdę tanio coś wyrwać.
Teraz do Amigi przyciągnął mnie ogrom softu, które można znaleźć w Internecie. Z którym nie miałem nigdy styczności. Od Amigi możemy się dużo nauczyć nie. Na pewno urzekła cie moja Historia