[#1] Komenda do przesuwania kursora myszy & CXclicktofront
Moj problem jest moze troche trywialny. Denerwuje mnie to ze przy starcie systemu kursor jest ustawiony w lewym gornym rogu ekranu. Czy istnieje jakas komenda ktora mozna wrzucic np do s-s lub u-s i ktora przestawi mi kursor na srodek ekranu (albo w dowolne miejsce)?

A druga sprawa to ze gdy wrzucam Commodity Clicktofront do WBstartup to przy odpalaniu system sie na chwile stopuje i wyskakuje po chwili cos takiego "clicktofront jescze nie wrocil" i moge wybrac "czekaj i zatrzymaj" czy jakos tak. Jak odpalic commodity na starcie?

Ostatnia modyfikacja: 12.05.06 17:44
[#2] Re: Komenda do przesuwania kursora myszy & CXclicktofront

@Lorak, post #1

Heh, trywialny? To jakas nerwica natrectw
Ja nie wiem niestety, pozdro.
ps: czy to pierwsze przypadkiem nie jest ustawione na stale w kickstarcie?

[#3] Re: Komenda do przesuwania kursora myszy & CXclicktofront

@Lorak, post #1

Co do kursora w w lewym górnym rogu ekranu, przyznam bez bicia, że nie wiem - chociaż przyznam, że rzeczywiście jest to cokolwiek irytujące. Po prostu merdam mychą :)
Druga rzecz, jak sam zauważyłeś, jest trywialna - ustaw w tooltypach DONOTWAIT i wszystko.

[#4] Re: Komenda do przesuwania kursora myszy & CXclicktofront

@Lorak, post #1

Wyprobuj AutoPoint albo CenterScreen (nie pamietam czy oba sa od tego czy ktorys nie, ale sprawdz. Mam je w WBStartup2 i juz dawno nie uzywalem).

PS. A ja lubie gdy kursor jest w lewym gornym rogu :)
[#5] Re: Komenda do przesuwania kursora myszy & CXclicktofront

@LeMan, post #3

DONOTWAIT

Na Aminecie jest duzo takiego softu, gdzie autor zapomnial o tooltypach. Czasami nie ma nawet o tym ani slowa w dokumentacji.
[#6] Re: Komenda do przesuwania kursora myszy & CXclicktofront

@Andrzej Drozd, post #5

Bo to złe dokumentacje są... Albo źli autorzy :D

[#7] Re: Komenda do przesuwania kursora myszy & CXclicktofront

@LeMan, post #6

Hehe, jedno i drugie, wiekszosc takiego softu lubi robic reseciki systemu, czasami po czasie, ale jednak :)
[#8] Re: Komenda do przesuwania kursora myszy & CXclicktofront

@Lorak, post #1

Poproś któregoś z naszych wilekich rogramistów, aby napisali malutką pchełkę do przestawiania kursora.

Dopisane:
Możesz mieć z tym problem, bo niektórzy AmigaOS pogrzebali żywcem i nie chcą odgrzewać zdechlaka.

Może w takim razie sam odkurzę Asm-Pro i Ci to z czasem napiszę :)

Ostatnia modyfikacja: 12.05.06 18:22
[#9] Re: Komenda do przesuwania kursora myszy & CXclicktofront

@Lorak, post #1

OK. Wielkie dzieki za podpowiedzi. Wyprobuje "AutoPoint i CenterScreen". No chyba ze komus sie nudzi w piatkowy wieczor, to moze moznaby cos takiego napisac? Tzn ja jestem tylko inspiracja

[#10] Re: Komenda do przesuwania kursora myszy & CXclicktofront

@Andrzej Drozd, post #7

Niby tak, ale przecież odnośny clicktofront to nie jest soft z Aminetu, w systemie on był od poprzedniego tysiąclecia :)

[#11] Re: Komenda do przesuwania kursora myszy & CXclicktofront

@LeMan, post #10

clicktofront

Widzisz! "Cudze chawlicie, Swojego nie znacie". Brawo. To jest najlepsze rozwiazanie :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem