[#31] Re: Digi lab 2.0

@rygar997, post #29

Bardzo dziękuję .
[#32] Re: Digi lab 2.0

@Daclaw, post #28

To tak jak ja, też tego nazbierałem. Do tego kamery VHS i miksery. Tylko czasu brak.
[#33] Re: Digi lab 2.0

@Daclaw, post #25

A może ma ktoś soft do tego, do dziś nie przetestowałem.
easy view
[#34] Re: Digi lab 2.0

@Risc, post #33

Przeszukałem nasze zbiory i nie znalazłem do tego softu :(
[#35] Re: Digi lab 2.0

@prz, post #27

Niestety język wymaga siedzenia nad słownikiem.

W czasach automatycznych translatorów, wielkiego boomu na AI, OCRów w smartfonach, które w czasie rzeczywistym tłumaczą to co jest na obrazie z kamery już chyba nikt nie siedzi nad słownikiem. Nawet jeżeli nie zna się języka to takie proste teksty wręcz same się tłumaczą. Tym bardziej, że chodzi o zrozumienie, a nie napisanie czegoś. Zresztą obsługa FG24 to nie jest jakaś wielka filozofia. Tam są dwie opcje na krzyż.
1
[#36] Re: Digi lab 2.0

@Risc, post #33

A to nie jest to?

link

Chyba tylko ten jeden dziala przez parallel port.
Pozostale dzialaja przez boczne rozszerzenie w A500.
Jesli to jest ten sprzet to pewnie jakis soft od tej firmy Datel Electronics moze pasowac.
Jesli to jest to, to jakis super rzadki bialy kruk.
[#37] Re: Digi lab 2.0

@MDW, post #35

Ależ Ty męczący jesteś z tymi swoimi trzema groszami zawsze i wszędzie...
Jesteśmy na forum retro-maniaków, nie każdy musi i chce ogarniać nowinki.

Mam w łapie instrukcję obsługi, po prostu, do FG24. Nie wiem, czy do wersji plus była jakaś inna.
Mogę zeskanować, jeśli jest zapotrzebowanie.

Ostatnia aktualizacja: 25.10.2024 21:50:18 przez Daclaw
2
[#38] Re: Digi lab 2.0

@Daclaw, post #37

Ja chętnie przytulę skan instrukcji. Mam fg24 od lat ale nigdy nie widziałem instrukcji na oczy
[#39] Re: Digi lab 2.0

@Daclaw, post #37

Też jestem chętny. Z góry dzięki! Być może obsługa nie jest skomplikowana (jeszcze nie wiem bo na razie nie uruchamiałem maszynki), ale w programie jest trochę opcji - przynajmniej w wersji 2.x - a poza tym zawsze warto wiedzieć co na ich temat mówi instrukcja.

Co do dyskusji o wersji niemieckiej oprogramowania, to myślę, że w dawnych czasach wszystkim mam Amiga nieco pomogła w nauczaniu się języka angielskiego. Więc to nie w tym rzecz. Po prostu skoro istnieje wersja polska oprogramowania do tego sprzętu lub angielska to po co używać niemieckiej jeśli się tego języka nie zna tak jak dwóch pozostałych ?
[#40] Re: Digi lab 2.0

@jaster, post #38

Zatem, jutro wieczorem. ok, racja
[#41] Re: Digi lab 2.0

@Daclaw, post #37

Ale jakie nowinki? Google Translatora używamy już z 15 lat. Obsługa jego wymaga tych samych umiejętności co wejście na PPA.
1
[#42] Re: Digi lab 2.0

@MDW, post #41

Następny, co musi ciągle, wszem i wobec udowadniać jaki to jest nowoczesny i do przodu, choć nikt nie pyta...

Otóż są tacy, którzy nadal by chcieli robić rzeczy zwyczajnie - kupić bilet w kasie, zapałki w kiosku, spinki do włosów w drogerii, a także przeczytać normalnie instrukcję. Nie każdego bawią apki, latanie do paczkomatu po wielkie pudła, zawierające małą rzecz plus powietrze, czy oglądanie tutoriali video, gdzie jakiś Hindus powtarza "hey, you guys!" w każdym zdaniu. Szczególnie, to ostatnie to jest ciężki rak - procedury, która wymaga trzech kroków, nie można już normalnie opisać, musi być film.

Nie chcę oddawać ergonomii za bycie "cool".
3
[#43] Re: Digi lab 2.0

@Daclaw, post #42

[#44] Re: Digi lab 2.0

@Daclaw, post #28

Rozpoznajesz może takie urządzenie?

amiga-framegrabber
[#45] Re: Digi lab 2.0

@sq7bti, post #44

Tak, znana rodzina digitalizerów z nieco wyższej półki i dość u nas drogich. Był nawet opis w Magazynie Amiga. Podejrzewam, że FG24 jest mocno inspirowany Vidi Amiga 24RT.
[#46] Re: Digi lab 2.0

@Daclaw, post #42

Myślę, że zdecydowanie przesadzasz.
A ja ze swojej strony bardzo przepraszam. Fobia przed użyciem jakiegoś translatora (w postaci klasycznej strony www, która dzisiaj uważana jest za retro) jest dziwna ale powinienem to rozumieć, bo przecież sam mam swoje fobie (np. przed używaniem rozwiązań Microsoftu).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem