[#1] powolny YAM
Dlaczego najnowsze wersje YAMa się tak ślimaczą i zabierają tak dużo RAMu?
Można to jakoś skonfigurować żeby szybciej chodziło? Otwieranie okna konfiguracji to chyba pół minuty czekania na 68060...
Otwieranie okna nowy e-mail trwa 5-6 sekund ! to jakaś parodia kto to programuje ?!

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2014 14:20:39 przez Pawelek
[#2] Re: powolny YAM

@Pawelek, post #1

Muszę przeprosić, wina leży w exec.library 45.25.xx . Także wkrótce kolejny bug będzie usunięty.
Ale i tak YAM moglby byc bardziej zoptymalizowany... bo otwieranie okna "new mail" nie powinno miec ani sekundy zwłoki - powinno byc blyskawiczne.
[#3] Re: powolny YAM

@Pawelek, post #2

Nie ma się czym chwalić, ale ja Yama przestałem używać w 2009 roku. Od tej pory pocztę używam tylko na www. Strasznie wolno chodziły mi te bety na 040 i FastATA. Wymiękłem.
Yama instaluję, sprawdzam, może kiedyś się przyda, ale już nie używam poczty na Ami. Samo ściąganie mejli na dysk jest kłopotliwe, tym bardziej na darmowych kontach, gdzie pojawia się setki reklam.

Dodane: Był jeszcze odwieczny problem z tym, że Yam nie wyświetla choćby najprostszych stron www w swoim oknie.

Ostatnia aktualizacja: 08.09.2014 02:06:51 przez Andrzej Drozd
[#4] Re: powolny YAM

@Andrzej Drozd, post #3

Niby nie to miejsce ,ale ten temat:
Na maczku mini używam Yama. Simple mail miał właśnie takie zachowanie jak opisujecie. A co do stron www to rzeczywiście koszmar...
[#5] Re: powolny YAM

@Andrzej Drozd, post #3

YAM piękna sprawa, tylko niech zaczną troszkę optymalizować kod, bo na WinUAE wszyscy programiści jadą i myślą że chodzi fajnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem