kategoria: Sprzęt
[#1] Ciekawa klawiatura.
Zobaczyłem http://allegro.pl/amiga-2000-gvpscsi-8mb-ram-hdd-cd-rom-scsi-i4579323383.html ciekawa klawiaturę. Pierwszy raz widzę taką z diodami (tymi z prawej). Po starym logu Commodore domyślam się że pochodzi z pierwszych partii A2000. Mam rację czy to jednak tylko jakaś przeróbka ?

Pozdrawiam
[#2] Re: Ciekawa klawiatura.

@RadoslawF, post #1

Przecież sam sprzedający napisał, że to przeróbka z A500
Ale swoją drugą fajnie to zrobiłOK
[#3] Re: Ciekawa klawiatura.

@heniek29cr, post #2

Ups, tak to jest jak się ogląda zamiast czytać.

Pozdrawiam
[#4] Re: Ciekawa klawiatura.

@RadoslawF, post #1

Aż mnie coś boli jak patrzę na tą biedną 500tkę... choć pewnie i tak już nie działała skoro tak zrobił...
[#5] Re: Ciekawa klawiatura.

@RadoslawF, post #1

To nie jest żadna przeróbka, to oryginalna klawiatura od obudowy tower micronika, gdzie właśnie wkładało się oryginalną klawe z pięćsetki, przeróbka jak już to polega na zmianie pinoutu.
[#6] Re: Ciekawa klawiatura.

@superbonio, post #5

Ale przecież to jest obcięta obudowa od Amigi 500 tzn. z Amigi 500 zrobiono klawiaturę do Amigi 2000. Na zdjęciu można zauważyć nierówną linie ciecia. Masz może linka do zdjęcia oryginalnej obudowy do zestawu micronika.

edit... obudowy klawiatury.

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2014 23:44:16 przez amizet
[#7] Re: Ciekawa klawiatura.

@amizet, post #6

Szukałem na sieci fotki klawiatury Mikronika i nie znalazłem. Są tylko opisy że oferowano obudowę do włożenia klawiatury od A500 lub interfejs do podpięcia klawiszy od PC.
Przy czym Mikronik nie wypuszczał by chyba produktu z logiem innej firmy czyli Commodore, na ich towerce znaczka Commodore nie widać.

Pozdrawiam
[#8] Re: Ciekawa klawiatura.

@RadoslawF, post #7

Jedyna mozliwosc, ze logo gosc sam sobie wkleil co raczej malo prawdopodobne.
[#9] Re: Ciekawa klawiatura.

@amizet, post #6

Jakie logo przecież to obcięta Amiga 500, patrze się teraz na taką samą logo jest zatopione w obudowie.

Też nie widziałem zdjęcia, może będzie na AmiBay ktoś na pewno kiedyś sprzedawał. Tak czy tak ja obstawiam ze to jest obcięta A-500.

A co najlepsze ktoś zalicytował.
[#10] Re: Ciekawa klawiatura.

@amizet, post #6

A przepraszam, faktycznie to ucięta A500, niestety za dużo wczoraj wypiłem i dostałem oczopląsów :)
link
Ta klawa oryginalna jest trochę inna
[#11] Re: Ciekawa klawiatura.

@superbonio, post #10

Spoko superbonio, przecież nawet najlepszym zdarza się pomylić.

Ostatnia aktualizacja: 08.09.2014 19:04:18 przez amizet
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem