kategoria: Sprzęt
[#1] Df1 problem
Dostałem od kumpla stacje wew do amigi, ponoć całkiem niedawno działała, no właśnie działała...
co wiem
- stacja po ustawieniu zworki na ds0 i podpięciu do amigi czyta dyskietki, dos,ndos więc ok
- po przestawieniu na ds1,2 lub 3 już jako zewnętrzna nie czyta nic w workbenchu mam DF1???
- jako ds1, ładnie cyka, workbench nie melduje błędu , ale nadal nic nie czyta
po włożeniu dobrej dyskietki w xcopy przy sprawdzaniu same 2ki

stacja jako napęd wydaje się ok, ale jako df1 pracować nie chce, pomysły ? kontroler zewnętrznej stacji uwalony ??
[#2] Re: Df1 problem

@BlackTiger, post #1

Nie mogę sobie wyobrazić tego napędu...Stacja jest wewn. czy zewnętrzna podłączana do gniazda floppy external?
[#3] Re: Df1 problem

@BlackTiger, post #1

ustaw zworkę na DS0.
logika stacji zewnetrznej "załatwi" przestawienie jej na DF1
[#4] Re: Df1 problem

@simka113, post #2

stacja jest zewnętrzna z obudowa itd podłączana do amigi z tyłu
gdy ją wyjąłem obudowy i podpiąłem zamiast wewnętrznej (przestawiając zworkę na ds0) wówczas działa jako wewnętrzna.

Po ponownym podłączeniu jest z tylu nie działa na żadnym ustawieniu

Ostatnia aktualizacja: 08.09.2014 21:58:39 przez BlackTiger
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem