Kurcze trochę melanż w tych połączeniach :)
Robertos231 przejrzałem zdjęcia od Ciebie i nic nie rozumiem :)
czy dobrze widzę że Ty przy podstawie również nie masz zlutowanych 2 kabli?

Kabel pomarańczowy oznaczony czerwoną ramką i numerkiem 1 wisi w powietrzu, oraz kabel czarny oznaczony czerwoną ramką i numerkiem 2 - wydaje mi się, iż również wisi w powietrzu lecz na zdjęciu nie widzę tego dokładnie.
Natomiast po stronie przycisków:

Kabel pomarańczowy oznaczony czerwoną ramką i numerkiem 1 oraz czarny oznaczony ramką i numerkiem 2 - oba są przylutowane pomimo, iż nie są zlutowane po stronie płytki... o co chodzi? W sumie też tak mam podłączone tylko inna kolejność/kolory.
Nie widzę gdzie idzie biały kabel oznaczony czarną ramką i znakiem zapytania.
Joya kupiłem kilka lat temu z Commodorem, wiem że był sprawny, a ponieważ miałem lepsze joye, Turbo II wylądował w piwnicy. Po latach przypomniałem sobie o nim i postanowiłem wyczyścić i dołączyć do kolekcji.
Podczas czyszczenia zobaczyłem luźno wiszące kable, nie wiem nawet czy joy działa, kiedyś działał, nie rozkręcałem go nigdy więc pewnie działał bez zlutowanych kabli.
Ale czy tak ma być? już nie kumam o co w tym chodzi :)
Co do autofire to o ile dobrze pamiętam jak ja grałem w latach 90tych w różne gry to autofire polegał na tym że po przełączeniu guzika autofire notoryczny starzał występował po przycisięciu guzika, nie od razu po przełączeniu opcji... choć wiecie minęło kilkanaście lat i może nie pamiętam za dobrze :)
Powracając do mojego tematu - Robertos231 możesz odpowiedzieć mi na pytania czy dobrze widzę że te kable u Ciebie również wiszą, oraz gdzie wędruje biały kabel oznaczony znakiem zapytania.
PS już rozumiem o co chodzi z tym białym wiszącym kablem- nie jest zlutowany a powinien być doczepiony do już przylutowanego białego... Ok też tak mam tylko u mnie to kabel koloru czarnego :)
Pozostaje tylko kwestia czy u Ciebie przy podstawie również wiszą dwa kable (czarny i pomarańczowy - ze zdjęcia odczytałem że tak.
Ostatnia aktualizacja: 12.09.2014 17:43:25 przez cj grass