[#1] taśma 44 pin do hdd 2,5 cala
Czy w waszej okolicy można kupić gdzieś tą taśmę ?
Potrzebuję około 30 cm tej taśmy 44 pin, ja szukałem ale nigdzie nie mogę znależć. Jeśli ktoś mógłby mi ją kupić, zapłacę i koszta przesyłki pokryję.
Please, pomóżcie !!!!!
clayster
[#2] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@Clayster, post #1

W sklepie elektronicznym, lub jakimś o pokrewnych zainteresowaniach z przewodami znajdziesz na pewno. A jeśli nie będzeu 44 zyłowa to będzie 20 żyłowa, dasz 2 taśmy i 4 dodatkowe żyłki i będziesz miał to samo. Możesz również kupię w każdym sklepie komputerowym taśmę dla dysków i użyc ją następnie dla własnych potrzeb.

[#3] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@Clayster, post #1

dzięki, ale powiedz mi jak mam nabić wtyczkę 44 piny na takie 2 taśmy 20 pinowe i 4 dodatkowe które są przecież grubsze ?
[#4] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@Clayster, post #3

Duża doza umiejętności jest potrzebna. :)
Lub kupujesz taśmę 80 żyłową - wtedy nie ma żadnych problemów; chyba?!

[#5] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@Clayster, post #1

Jakiś czas temu w Poznaniu były do dostania i taśmy i złącza 44-pinowe. Taśma była po 11zł/m, złącza chyba po 3,50zł/szt. Jak potrzebne, to kupię Ci taką taśmę, może nawet złącza dostanę. I w ramach prezentu wszystko Ci złożę do kupy
Podaj tylko jaka długa taśma, czy chcesz też złącza (i ile) i czy to zmontować.

Ostatnia modyfikacja: 15.05.06 18:39
[#6] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@11MASTEr, post #2

A no właśnie nie w każdym sklepie. Straszne problemy z tą taśmą są, też swego czasu szukałem.
Myk polega na tym, że złącza mają raster 2mm, a nie standardowe 0.1 ". Podobnie taśna, żyły rozstawione ma co 1mm, zamiast 0.05".
[#7] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@Clayster, post #1

http://animart.webpark.pl/amiga/AMIGA-COMMODORE.htm tylko nie wiadomo jaka długoś ale jest.
[#8] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@AlaN, post #5

No jasne że chce, wystarczy sama taśma- jesli możesz to kup 1 metr, zawsze to będzie jakiś zapas a nuz się przyda., jak kupisz t o podaj mi tylk o ile kasy plus koszta przesyłki mam ci wysłać.
Z góry wielkie dzięki.
clayster@o2.pl
[#9] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@Clayster, post #8

Nie ma sprawy. Jutro zajrze do sklepu i jak bedzie kupię metr. O ile pamiętam jak ja kupowałem (jakieś z 9 miechów temu) kosztował chyba 11zł/m, ale głowy nie daję. Zorientuję się i dam znać.

[#10] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@AlaN, post #9

Niestety, nie mają już taśmy 44 w sprzedaży i nie wiedzą kiedy będzie. Kicha jednym słowem :/

[#11] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@Clayster, post #1

Mam ten sam problem :( nigdzie niemoge dostac a na efunzine ... lepiej nie mowic. Moze jednak ktos ma dostep do takiej tasmy ?

[#12] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@AlaN, post #5

Ja swoją kupowałem też w Poznaniu w jakimś sklepie z notebook’ami. Zamówili i taśmę odebrałem tydzień później. Gotową ze złączami i nawet z gwarancją :D (na tydzień ale zawsze OK )

Ostatnia modyfikacja: 02.06.06 17:06
[#13] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@kamcash, post #11

Ja ostatnio kupilem taka tasme u faceta na gieldzie komputerowej pod Stodola (w Wawie). Nie pamietam ile placilem. Tasma jest bardzo krotka - ale pozwala spokojnie podpiac dysk 2,5" w desktopie A1200. Gosciu mowil ze bez problemu moze zrobic dluzszy kabelek ale na zamowienie.
Musze jeszcze poszukac wizytowki ale to byla chyba ta firma
http://firmy.pkt.pl/firma/amiga_sc__serwis_komputerow_d2F5MDZfMTY1OF9Lb21wdXRlcnkgLSBuYXByYXdhX19iYXNl.html
[#14] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@BE, post #13

Najprościej jest użyc tasmy 40 pinowej i dwóch przelotek 2.5" na 3"5 na allegro są bardzo tanie takie przelotki. Jedną trzeba włoży do gniazda w amidze. Drugą na koniec kabla i podpią do dysku 2,5 a cd rom stnadardową wtyczką 40 pin. Oczywiście rozwiązanie to nie nadaje sie do desktopa szczególnmie z cdromem slim ale w wieży jest spoko. Oczywiście do przelotki trzeba podpią jeszcze złacze zasilania z zasilacza.

[#15] Re: taśma 44 pin do hdd 2,5 cala

@Clayster, post #1

Ja kupowałem swoją taśmę w tym sklepie http://www.mikrozet.wroc.pl/dokument.php?dokument=pierwsza . Najlepiej zadzwonić, ale można też posłac maila i opisać o co chodzi. moja ma 30cm długości (trzy wtyczki są co 15cm). Na pewno tam załatwisz to czego szukasz. Płaciłem mniej niż 20zł ale ile to nie pamiętam. Firma jest we Wrocławiu, ale wysyłają jak się dogadasz nawet za pobraniem, choć wolą przedpłatę na konto.

Pozdrawiam

Azzorek

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem