[#1] Amiga 1200 i kable
Macie jakieś dobre patenty na ułożenie kabli w rozbudowanej A1200? Wkurzają mnie kable od dysku, CD-ROMu (o zasilaczu ATX nie wspomnę) na zewnątrz i myślę nad przełożeniem wszystkiego do towerki. Nawet już obudowę wygrzebałem, ale jakoś lubię desktop, więc może ktoś wymyślił coś na tę okoliczność?

Ostatnia aktualizacja: 17.09.2014 21:53:53 przez tOMashBe
[#2] Re: Amiga 1200 i kable

@tOMashBe, post #1

Rozbudowywać z sensem czyli nie ładować się w drugi zewnętrzny HD czy CD. W dzisiejszych czasach równie skutecznie zastąpi go karta sieciowa lub przelotka PCMCIA-CF. Towerka jest fajna jak chcesz używać kart na zorro lub PCI w innym przypadku lepiej mieć oryginalną obudowę.

Pozdrawiam
[#3] Re: Amiga 1200 i kable

@RadoslawF, post #2

Ja mam tylko jeden dysk i czytnik Czyli co, wymienić dysk na 2,5" lub CF, a CD-ROM na wersję slim? Trochę to ograniczy kable.
Tylko znowu trzeba ciąć obudowę, a to mi się średnio podoba. Ale chyba innego wyjścia nie będzie.

Ostatnia aktualizacja: 17.09.2014 22:01:06 przez tOMashBe
[#4] Re: Amiga 1200 i kable

@tOMashBe, post #3

Zamienić CD-ROM na przelotkę PCMCIA-CF i kartę CF, jakiegoś peceta pewnie obok z napędem optycznym i tak masz. Dosyć wygodne jest też używanie karty sieciowej zamiast karty CF.

Pozdrawiam
[#5] Re: Amiga 1200 i kable

@RadoslawF, post #4

W sumie racja, nawet czytnik CF mam w obudowie pecetowej w panelu Ale z dysku chyba nie zrezygnuje, jakoś CF w tym miejscu mi nie podchodzi.
Czyli zostaje zasilacz, ale widziałem że ludzie dostosowują PicoPSU. W tym momencie wystarczy chyba podpiąć się pod miejsca na płycie i powinno być OK?

Ostatnia aktualizacja: 17.09.2014 22:07:16 przez tOMashBe
[#6] Re: Amiga 1200 i kable

@tOMashBe, post #5

Potwiedzam PicoPSU da sie upchnac do srodka jednak trzeba to zrobic tak zeby byl w poziomie (pionowo mi sie nie miescil). Wylutowalem gniazdo zasilania i w jego miejsce podpialem sie zasilaniem z PicoPSU a w otwor w obudowie wsadzilem wlacznik. Oprocz tego wepchnalem jeszcze do srodka interfejs 4xeide, dysk 2,5 cala, interfejs CF-IDE i CD-ROM Slim
[#7] Re: Amiga 1200 i kable

@dolek, post #6

O kurcze, fajnie gratuluję OK Ja chyba jednak też wolę desktop od wieży. Jaki mocny Pico użyłeś?

Ostatnia aktualizacja: 17.09.2014 22:27:00 przez tOMashBe
[#8] Re: Amiga 1200 i kable

@tOMashBe, post #7

Prawde mowiac nie pamietam i nie mam jak juz sprawdizc (brak pudelka czy instrukcji) ale na pewno ponizej 100W (60 max 90), staralem sie kupic jak najmniejszy. Amiga duzo nie wymaga.
[#9] Re: Amiga 1200 i kable

@dolek, post #8

Muszę też spróbować Fajnie będzie wyglądała taka napakowana A1200.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem