@Spoony,
post #10
Z tego co wiem to bPlan jako taki nie decyduje "od dziś robimy nową płytę na PPC bo tak". Pegasosa stworzyli dla Genesi, a samo Genesi wobec braku sensownych procesorów PPC przerzuciło się (za namową Freescale) na produkty oparte na ARMach. Co do "wyciskania pieniędzy" to bardzo jestem ciekaw jak pójdzie to wyciskanie za pomocą QorlQ w momencie, gdy WinUAE PPC nabiera coraz bardziej konkretnych kształtów, ale to temat na osobny wątek.
Co do samego Pega: Można odczuwać pewne przywiązanie do tego sprzętu, w końcu został stworzony przez firmę z amigowymi korzeniami i stanowił pewien milowy krok w historii naszego ulubionego komputera. Nie zmienia to jednak faktu, że po dziesięciu latach eksploatacji okazuje się, że poważniejsza awaria oznacza praktycznie koniec zabawy z Pegazem. Ja do swojego "szrotu" od Appla (nota bene z roku 2005) nie jestem jakoś szczególnie przywiązany, ale działa bez zająknięcia, ewentualna awaria - jeśli nawet wymagać będzie wymiany całego komputera - to wydatek rzędu góra kilkuset złotych, a wydajnościowo zabija każdego Pegasosa.