kategoria: A1200
[#1] Prawidłowa konfiguracja WinUAE
pewnie już było ale pytam
przygotowałem sobie kartę SD 4GB na A1200 3 partycje sformatowane, A1200 na samej karcie się odpala prawidłowo
mam też przygotowany system pod winuae ale mam problem z "widzeniem" karty z czytnika usb pod systemem ClasicWB
w momencie kiedy nie podpinam karty sd to system się odpala
a jak zamapuje tą kartę sd z czytnika to przy odpalaniu wisi i czarny obraz
co robię nie tak, zawsze mam z tym problem
w załaczeniu zrzut tej konfiguracji

winuae.jpg

Ostatnia aktualizacja: 28.09.2014 13:53:51 przez podolski_jp

Ostatnia aktualizacja: 28.09.2014 13:54:22 przez podolski_jp
[#2] Re: Prawidłowa konfiguracja WinUAE

@podolski_jp, post #1

już znalazłem
jest wszytko dobrze
tylko nie może być dwóch partycji systemowych o tej samej nazwie i dlatego się nie odpala
zmieniłem nazwę ikonki System na System1 i odrazu poszło, widzę partycje z karty
[#3] Re: Prawidłowa konfiguracja WinUAE

@podolski_jp, post #1

Hmm, a dobrze dla każdej karty ustawiłeś boot priority? jedna z której chcesz wystartować musi być bootowalna, a reszta już nie. Tam widziałem dwie na zero i nie jestem pewny czy zero to nie jest właśnie że jakbyś chciał z 2 na raz zabootować a jak nie ma boot priority to chyba jest wtedy -128 (lub odwrotnie).
[#4] Re: Prawidłowa konfiguracja WinUAE

@jogg, post #3

nie, nie, tak jak napisałem wcześniej problem leżał w kolizji nazw partycji systemowych
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem