W moje ręce wpadło rozszerzenie montowane pod klapką Amigi. Ma ono jednak więcej scalaków odpowiedzialnych za pamięć niż w przypadku rozszerzenia które aktualnie używam. Ponieważ nie posiadam podstawki pod Gary-ego , nie jestem w stanie tego sprawdzić samodzielnie. Może ktoś po numerach na scalakach będzie w stanie stwierdzić czy owo rozszerzenie to 512KB czy może na pokładzie PCB zamontowane są 2 MB.
Zależy kiedy została wlutowana. Bo mogła zostać wlutowana całkiem niedawno. I wtedy będzie ok. W końcu do dzisiaj tu i tam są stosowane tego typu akumulatorki. Oczywiście wiadomo. Warto by było ją wymienić na coś innego.
Ostatnia aktualizacja: 03.10.2014 22:01:17 przez gilban
No nie wiem, ja tam widze na fotce rdze na baterii w dolnej czesci. No chyba, ze to paproch jakis, ale dziwnie rdze przypomina. Osobiscie z miejsca bym ja wykopal.
W sumie racja baterię przydałoby się wymienić. Poszukam zamiennika w wolnej chwili, chyba że jesteście w stanie z miejsca coś zaproponować to byłbym wdzięczny.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.