[#1] Najlepszy player video pod 68k
Czy jest jakis lepszy flajer filmów pod 68k niz frogger2.07 ??

Znalazłem nieoficjalna wersje froggera 2.08 pod WOS może ktoś przeportuje na 68k ?
[#2] Re: Najlepszy player video pod 68k

@HanSolo, post #1

Jeśli chodzi o filmy MPEG, to najlepsza jest RiVA - na 68060/80Mhz, z pewną dozą wyrozumiałości można już oglądać VCD. Zmiany we Froggerze 2.08 były tak niewielkie, a sam program tak się ślimaczy na 68k, że nie ma sensu tego nawet portować.
[#3] Re: Najlepszy player video pod 68k

@HanSolo, post #1

Znalazłem nieoficjalna wersje froggera 2.08 pod WOS

Gdzie znalazłeś. Chętnie sprawdzę możesz podesłać/podać namiary?
[#4] Re: Najlepszy player video pod 68k

@BULI, post #3

ftp://ftp:any@grandis.nu/Commodore_Amiga/App/Archive/FroggerNG-WOS_2.08.lha
[#5] Re: Najlepszy player video pod 68k

@HanSolo, post #4

Dzięki, dziś wieczorem ściągnę ok, racja
[#6] Re: Najlepszy player video pod 68k

@_arti, post #2

Widzę, że w styczniu tego roku sam autor wrzucił program RiVA na Aminet wcześniej program był płatny.
[#7] Re: Najlepszy player video pod 68k

@robertos231, post #6

Tak było nawet info na PPA o tym ok, racja
[#8] Re: Najlepszy player video pod 68k

@_arti, post #2

Czy do 030 ta RiVA i Frogger też się nadaje czy dla tak słabego procka lepsze byłoby coś innego?
[#9] Re: Najlepszy player video pod 68k

@ZbyniuR, post #8

Do oglądania filmów MPEG nie nadaje się nic poniżej 060/80Mhz, choć pamiętam, że swego czasu, na 040/40Mhz udało mi się całkiem ładnie odtworzyć z dźwiękiem kilka filmików do umilania czasu, w rozdzielczości 140x100 pikseli
[#10] Re: Najlepszy player video pod 68k

@ZbyniuR, post #8

Na 030 w czarno-bieli, bez dźwięku można eksperymentować z małymi filmami (rozdzielczość, algorytm).
[#11] Re: Najlepszy player video pod 68k

@BULI, post #10

Nie sądze by na jakimkolwiek 030, nawet w 120x100 osiągnęto więcej niż 3-4kl/s.
[#12] Re: Najlepszy player video pod 68k

@_arti, post #11

Oj chyba się mylisz, w latach '90 bawiłem się troszkę chyba cyberavi i mpeg_playerem z cli, jak się ustawiło grayscale, to dało się oglądać w 10-15FPS np. kawałek filmiku z obcych z fajną muzyką. Miałem w tedy 68030 40MHz szeroki uśmiech
W kolorze to był slideshow, fakt.
[#13] Re: Najlepszy player video pod 68k

@flops, post #12

12-15 fps mam pod Riva na 060/50Mhz - odcienie szarości i bez dźwięku. Dziwne...
[#14] Re: Najlepszy player video pod 68k

@_arti, post #13

Ta eMpegowa kompresja jest strasznie procko-żerna, na 030 40MHz nawet ćwiartka loresu w szarościach bez dźwięku wyświetlała się kilka razy wolniej niż powinna. Lepiej było z AVI-intel-indeo, tu już kolor z dźwiękiem i rozdziałka prawie jak lores bez problemu wyświetlała 10 czy 12 klatki na sek. A FLI czy CDXL to już śmigały, kompresja była niewielka więc nie był potrzebny mocny procek tylko szybki transfer, z wolniejszych CD-ROMów się haczyło. Tyle że nie pamiętam nazw tych "puszczałek", a wszystkie były na płytach z MA.
[#15] Re: Najlepszy player video pod 68k

@ZbyniuR, post #14

Trzeba by odszukać ten filmik i przetestować, bo może faktycznie to było coś innego jak mpeg... Filmik z alien z muzyką Carl Orff - O Fortuna. Na początku przelatuje statek kosmiczny.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem