Po pierwsze chciałem się przywitac, w końcu pierwszy post na forum (: Mój problem dotyczy whdload, więc nie będe zaśmiecać forum nowym tematem.
Ok, do rzeczy. Jakiś czas temu po nastu latach postanowiłem wrocić do Amigi. Nabyłem 1200-tke z dyskiem cf, na nim troche gier whdload. Na wstępie okazało się, że dysk był zrobiony trochę tak na pałe tzn. brak katalogu kickstarts wraz z zawartoscia. Wiadomo, jakieś 90% gier odmawiało działania. Dopadłem gotowy folder z wszystkimi plikami, na PC przegralem go na amigowy dysk dzieki winuae. Od razu przetestowałem kilka gier pod emu i wsio śmigało aż miło. Na Amidze znow błędy, przykłady:
Death Mask AGA pod emu odpaliło bez problemu (jak i pozostałe przykłady) na Ami bład: Function 'resload_DiskLoad' called with unacceptable arguments SSP = $FDFFA9E (Slave $1B6)
Rise Of The Robots, wczesniej pod Ami pluło się o plik kickstart teraz dobija mnie tym: error during 'resload_LoadKick' invalid kickstart image
Alien Breed 3D AGA FIXED: Error in Os emulation module subsystem: dos.library error number: $FFFFFF6A=- 150
Flimbos Quest znów na Ami raczy moje oczy zielonymi pionowymi pasami, pod emu poszedl bez problemu. Ten sam dysk/system... Moja ukochana gra jeszcze za czasow kiedy miałem mydelniczkę >:
Zdjecie folderu kickstarts: http://postimg.org/image/gxx3tn65x/
Co robię źle? Użeram się z tym od kilku dni i utknąłem w tym punktcie, mam wrażenie gonienia własnego ogona, wiec proszę o pomoc

Ogolnie mam wrażenie, jakbym pierwszy raz dostał w łapy komputer i uczył sie wszystkiego od nowa. Czarna magia
Przy okazji dodam, że każde demko scenowe (np.Nexus 7) które odpalam wywala guru.. W Amidze siedzi ACA 1233, Indivision AGA MK2. Workbench to wersja 3.0
Ostatnia aktualizacja: 10.11.2014 20:40:49 przez Xortas