@Azzorek, post #1
@amizet, post #3
@Azzorek, post #4
@Azzorek, post #4
Może dlatego, że VGAonly skopiowałem z OS 3.1 z A1200? Z tym, że jak wcześniej nie kopiowałem to też było to samo czyli czarny ekran. Dziwne to. Czyżby sc był uszkodzony (tzn tryb bypass nie działa)?
@Norbert, post #7
@_arti, post #12
@Azzorek, post #13
Chłopaki generalnie cel jest prosty. Chcę odpalić mój scandoubler w multiscanproductivity 640x480 60Hz pod Workbenchem.
@Norbert, post #14
@amizet, post #17
@Azzorek, post #18
Jeszcze przed zakupem urządzenia spotkałem się z opiniami jego użytkowników o dużym apetycie scandoublera na prąd, wydawało mi się to śmieszne (ostatecznie ile prądu może pobrać takie pudełko), jednak już krótka eksploatacja potwierdziła tą przypadłość - scandoubler pochłania energię w zadziwiającym tempie. Zasilanie 5V pobierane jest z portu RGB (nie ma zewnętrznego zasilacza). Wydawać się może, że port nie jest zbyt wydajny prądowo. Jeśli posiadamy Amigę 1200, rozszerzoną o kartę turbo, twardy dysk i inne dodatki to prądu na scandoubler może być zbyt mało i mogą występować zawieszenia systemu (scandoubler naprawdę się mocno rozgrzewa podczas pracy). Warto pomyśleć nad wydajniejszym zasilaczem.
@amizet, post #19
@Azzorek, post #20
@amizet, post #21
@Azzorek, post #22
@amizet, post #23