[#1] obudowa E/Box
Co może być powodem nieświecenia sie diód sygnalizujących pracę dysku. Przekładałem płytę, i po przekładce diody czerwone nie świecą. Zielone są w porządku.

[#2] Re: obudowa E/Box

@Bogdan, post #1

Może źle podpięte? :)

[#3] Re: obudowa E/Box

@AceMan, post #2

Tego się raczej nie da źle podłączyć. Chodzi mi raczej o to czy przyczyna leży po stronie płyty głównej, czy uszkodziła się płytka z diodami, i jak to można sprawdzić.
[#4] Re: obudowa E/Box

@Bogdan, post #3

podłącz oryginalne diody i sprawdź

[#5] Re: obudowa E/Box

@Prince, post #4

Witam!
Podepnę się z pytaniem: Mam problem z E/Box'em i slotami ZorroIII micronika. Po zamontowaniu slotow karty graficzne nie mieszczą sie w gniazdach,a właściwie są przesunięte w kierunku tylnej części wieży.Żeby je zamontować potrzeba je NA SIŁĘ popchnąć do przodu i dopiero wtedy osiadają w slocie. Wystarczy jednak trochę ruszyć obudową żeby karta praktycznie wyskoczyła z gniazda. Co może być przyczyną? Kupiłem tę obudowę używaną,bez blachy i do momentu zamontowania Z3 wszystko grało. Może jest zwichrowana? Pomożecie?
[#6] Re: obudowa E/Box

@Bogdan, post #3

A diody sprawdzic nie laska ?? :P:P:P JA stawiam na spalenie sie diody lub jakies nieporozumienie na tej plytce z diodami. Kazdy miernik ma mozliwosc sprawdzenia czy cos przewodzi. Btw. Dioda przewodzi w jedna strone ok, racja

[#7] Re: obudowa E/Box

@kamcash, post #6

Witaj,kamcash!
Może trochę nie na temat,ale jak szukasz turbo do A600,to na Allegro widzialem M-Tec'a 630. To była jedna z najszybszych kart turbo do A600 z prockiem 68030. Miałem swego czasu A600 z Apollo620 i to już zrywało czapkę ale 030 w takim małym komputerku robi wrażenie:). Jest tylko jedna wada M-tec'ów: pamięć jest nierozszerzalna. Są tam tylko kości a nie Simmy,a mniej niż 8Mb fastu to pomyłka.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem