[#1] Problemy z obudową
Mam obudowe Big Tower firmy micronik i do kupiłem to tego sprzętu Mediatora ale pojawił się mały problem,jak podłączyłem go do płyty amigi to nie dam rady wsadzić kart.Po prostu ich złącza nie trafiają w mocowania śledzi a konkretnie są jakieś 20 cm pod mediatorem.Koleś od którego kupowałem tą obudowe twierdził że pasuje do niej A 500 i A1200.Płyta po zamocowaniu jest jakieś 30cm od spodu obudowy a śledzie są na samym dole.DA RADY TO JAKOŚ PRZESKOCZYĆ?????POMOCY.

P.S. Wszystkie złącza pod płyte amigi są orginalnie przycięte tylko zasilanie i wyjście TV jest wyrżnięte ręcznie.
[#2] Re: Problemy z obudową

@radiator-r1, post #1

Emmm, więcej ramu?

[#3] Re: Problemy z obudową

@Fazior, post #2

Sory ale pytanie jest tak porazajace ze nie moglem sie powstrzymac.

[#4] Re: Problemy z obudową

@radiator-r1, post #1

Poszukaj może są inne miejsca do przykręcenia płyty w chassisie. A jeśli nie to musiałbyś sam je wykonać.
Odpowiednio wymierzyć, zaznaczyć, wybić otwory i nagwintować lub wywwiercić i założyć na drugiej stronie nakrętki (może da radę).
Ale sprawdź najpierw czy inne przewody Ci wystarczą, jeśli opuścisz płytę.

Jest jeszcze iny sposób oczywiście, zazwyczaj tylne zaślepki i śledzie obudów są montowane na zwykłych nitach. Wystarczy zeszlifować, odpowiednio obciąć, nawiercić nowe otwory i zanitować.

BTW. niestety zdarzają się takie sytuacje, że pewny budy są wykonane niedokładnie i nie wszystko pasuje tak jak powinno.

[#5] Re: Problemy z obudową

@Fazior, post #3

no cóż nie kumam ale po całym dniu pracy to możliwe.Przczytam to pytanie rano jak wstane i sprawdze co w nim PORAŻAJĄCEGO chyba że mi coś podpowiesz.Sorry jest nie na miejscu bo ja się nie gniewam.
[#6] Re: Problemy z obudową

@11MASTEr, post #4

Ja mam podobne problemy z a1200 +Z3 upchnięte w E/Box'a. Karty nie chcą wejść w gniazdo,albo jak już wejdą to śledź odstaje od tylnej ścianki obudowy uniemożliwiając dokręcenie go.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem