[#1] ROM do A 600
cześć,

Mam tylko jedno małe pytanko :D

Czy ROM 2.0 ( 37.299 ) obsługuje HD i PCMCIA w A600?
Pytam bo zapomniałem

Pozdrowiena dla wszystkich na forum,
mic

[#2] Re: ROM do A 600

@mic, post #1

Witam!

Pcmcia obsługują specjalne sterowniki, z Aminetu można je pobrać.

Natomiast jesli chcesz używać HDD w A600 niestety musisz mieć przymajmniej wersje 37.300 lub wyźszą.
[#3] Re: ROM do A 600

@Sir_Lucas, post #2

Cześć

Wielkie dzięki :D Tak podejrzewałem, ale nie byłem pewny czy musi być od 37.300 w górę.

Pozdrawiam,

mic

[#4] Re: ROM do A 600

@mic, post #3

Drobiazg. Jeśli jeszcze chodzi o Pcmcia i Compact Flash proponuje dokładnie poczytac ten artykuł:

http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=1&ids=3&id=42

Jakbys miał kłopoty daj znać

Pzdr

[#5] Re: ROM do A 600

@mic, post #3

W tym wątku http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=6320&t=6204#reply_6320 Valvit coś pisze że... a z resztą sam poczytaj. :)
[#6] Re: ROM do A 600

@mic, post #1

hd nie, pcmcia tak. jesli chcesz uzywac hdeka to albo wymien kicka albo bootuj z dyskietki zawierajacej scsi.device i przy kazdym starcie bootuj hdeka.
[#7] Re: ROM do A 600

@Valwit, post #6

cześć,

Na początku jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady. :D

Mam kick 2.05 (37.350) w swojej CDTV więc je zamienię. Myślę że nie jest jej potrzebny taki ROM. 2.0 (37.299) w zupełnosci wystarczy.

Aha mam jescze jedno pytanko czy płyty głównne w A 600 HD miały wlutowaną na stałe kośc ROM . Pytam ponieważ widziałem taką na Allegro .I niewiem czy wszystkie tak miały. To narazie tyle.

Pozdrawiam wszystkich Amigowców :D

--

Amiga 1200 escom
Amiga CDTV
Amiga 600

Ale mi sie kolekcja uzbierała :D :D :D
Jeszcze jednej mi brakuje!
[#8] Re: ROM do A 600

@mic, post #7

Kość ROM w A600 jest włożona w podstawkę i jest to tylko jedna kość, w A1200 są dwie i też w podstawkach. Podstawki mają o 2 piny za dużo i nie wolno kostek źle powkładać.
[#9] Re: ROM do A 600

@Sylwester, post #8

a ja mam plyte od A600 z wlutowanym romem 37.350 :)

Ostatnia modyfikacja: 20.05.06 00:44
[#10] Re: ROM do A 600

@QUAD, post #9

Ja widziałem dwie A600 od środka, jedna z francuską klawiaturą a druga zwykłe qwerty i obie miały podstawki.
[#11] Re: ROM do A 600

@Sylwester, post #8

Jak nie wolno? Ja tak zrobiłem w stresowej sytuacji, "nigdy więcej romy nie były juz takie same" :)

[#12] Re: ROM do A 600

@11MASTEr, post #11

To tak jak z grzybami, wszystkie są jadalne z tym że niektóre tylko raz. :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem