[#1] Kabelek od coolera..
Witam,

Problem jest banalny - nie mam zielonego pojęcia gdzie podpiąć taki 3 pinowy kabelek od coolera, którego mam na procku.. :D

Please help! :)

[#2] Re: Kabelek od coolera..

@AceMan, post #1

Musisz kupić przejście z molexa na gniazdgo 3 pinowe, kilka zł kosztuje ja mam takie na zbyciu po kupnie wiatraczka jak chcesz mogę ci podesłać.

[#3] Re: Kabelek od coolera..

@Dzban, post #2

Czyli do "gołej" A1200 nie da rady? :(

Kurcze, bo właśnie zakupiłem Blizzarda 040 i chciałbym go jak najszybciej sprawdzić a boję się podłączać bez wiatraczka.

Pamiętam, że dawno temu na mojej Apollo 040 też miałem taki kabelek i jakoś go podpinałem.. ale jak to już nie mogę sobie przypomnieć.

[#4] Re: Kabelek od coolera..

@AceMan, post #1

Do zasialcza?!
W gruncie rzeczy interesuja Cie tylko 2 przewody masa i napiecie +5 lub +12 volt (nie wiem jaki masz cooler) mozesz je podlaczyc do dowolnej wolnej wtyczki zasilacza.

Prawdopodobnie wyglada to tak:
czarny : masa
czerwony: napiecie
bialy : sygnal predkosci :) stosowany tylko w pece.

[#5] Re: Kabelek od coolera..

@11MASTEr, post #4

Karta wygląda tak:

http://temp.modules.pl/bliz.jpg

A mógłbyś mi powiedzieć jak mam podłączyć to to do zasilacza? :D
Ja z elektroniki zielony.. :)

Btw, czy jak na karcie pisze mi Blizzard 1260, a posiada ona oscylator 80.000 Mhz oraz procek XC68040RC40M to znaczy, że była przerabiana?

[#6] Re: Kabelek od coolera..

@AceMan, post #5

Btw, czy jak na karcie pisze mi Blizzard 1260, a posiada ona oscylator 80.000 Mhz oraz procek XC68040RC40M to znaczy, że była przerabiana?

Nie. phase5 stworzyło jedną konstrukcję karty i na tej samej karcie montowano 040 i 060 - dla użytkownika plus z tego taki, że jak dostaniesz gdzieś procesor 68060 to przy odrobinie chęci i wiedzy sam możesz upgrade`ować tę kartę (to samo się tyczy kart dla A4000 np. CyberStorm MKII).

[#7] Re: Kabelek od coolera..

@AceMan, post #5

Nie lutuj kabli do karty tylko zaraz do zasilacza.

[#8] Re: Kabelek od coolera..

@11MASTEr, post #7

Ok, znalazłem kabelek ze starej Amigi! :)

Już wsio podłączone, dzięki.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem