[#1] A500 + kick 2.0 z dyskietki
Witam
W moich skromych zbiorach znalazlem dyskietke ktora to wgrywala kik 2.0 do pamieci Amisi i po resecie ekran powitalny byl taki jak w A600 tylko nie wiem co sie stalo bo kiedys kiedys wszystko bylo ok ale niedawano jak wyjalem z pudelaczka Amisie po paru latach nieuzytkowania i odpalam ten kick to wyswietla sie error ze break pamieci pod adresem $c00000....
Jaka pamiec jest pod tym adresem ze mi jej nie wykrywa ?? czego to moze byc przyczyna ??
Dodam ze posiadam rozszerzenie pamieci o 512KB z zegarem a wiec w sumie mam 1MB RAM.

[#2] Re: A500 + kick 2.0 z dyskietki

@doomelek, post #1

Do tego adresu rozpoczyna sie pamiec typu SLOW.
Prawdopodobnie masz 1 MB pamieci CHIP. Jesli masz przelacznik CHIP/SLOW
to musisz go przelaczyc tak abys mial 0.5 MB CHIPu.
[#3] Re: A500 + kick 2.0 z dyskietki

@Phibrizzo, post #2

Wielkie dzieki za nakierowanie na dobra droge !! :)
Rzeczywiscie cos bylo nie tak z tym dodatkowym rozszerzeniem i przelacznikiem CHIP-SLOW a mianowicie nie wiem jak to sie stalo ale byly zamienione dwa przewody przy przelaczniku i albo bylo 1MB CHIP albo tylko 512KB CHIP ... dodatkowo brak zworki na rozszerzeniu pod klapka aktywujacej pamiec. Oczywiscie zworka ta nie miala wplywu jak bylo przelaczone na CHIP i Amisia widziala pelne 1MB bez niej :)
Na szczescie juz wszystko wrocilo do normy a dla tych co maja podobne problemy polecam najpierw sprawdzic czy wszystko jest dobrze podlaczone http://de4.aminet.net/hard/hack/a500chip.lha

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem