[#1] Przenoszenie danych WINUAE i instalacja programów JAK ?
Witam, mam już dysk z zainstalowanym WB 2.05 przejściówkę aby podłączyć dysk z amigi do PC i wszystko działa. Pod WINUAE podłączyłem dysk i system się odpala, ale mam problem bo po dodaniu katalogu w emulatorze wrzuciłem sobie tam pliki .lha jak i zwykłe foldery no i fajnie pod emulatorem katalog widziany jest jako dyskietka ale w środku jest całkowicie pusto... co robię źle ? może WB nie taki ?
[#2] Re: Przenoszenie danych WINUAE i instalacja programów JAK ?

@kataklysm, post #1

Napisz to jeszcze raz, ale tym razem poprawnie.
[#3] Re: Przenoszenie danych WINUAE i instalacja programów JAK ?

@kataklysm, post #1

Ja bym na początku spróbował wywołać z górnego menu funkcję Show/All files, bo jestem dziwnie pewien, że te katalogi/pliki nie miały ikonek.
[#4] Re: Przenoszenie danych WINUAE i instalacja programów JAK ?

@kataklysm, post #1

Żeby było jaśniej moja amiga nie widzi plików które do niej przenoszę, Jak nagram sobie coś na dyskietkę pod windowsem to pod amigą dyskietka jest pusta to samo jak przenoszę pod emulatorem :(
[#5] Re: Przenoszenie danych WINUAE i instalacja programów JAK ?

@kataklysm, post #4

pliki sa, ale nie maja ikon.
Zrob tak jak poleca recedent, lub w CLI wpisz DIR DF0:
pliki powinny sie pokazac.
[#6] Re: Przenoszenie danych WINUAE i instalacja programów JAK ?

@recedent, post #3

Ja bym na początku spróbował wywołać z górnego menu funkcję Show/All files, bo jestem dziwnie pewien, że te katalogi/pliki nie miały ikonek.

Działa, dzięki :) walczę dalej. Czy jest możliwość instalacji programów pod WINUAE ?
[#7] Re: Przenoszenie danych WINUAE i instalacja programów JAK ?

@kataklysm, post #6

Tak,
Startujesz a amigowego dyski i instalujesz programy/gry
[#8] Re: Przenoszenie danych WINUAE i instalacja programów JAK ?

@Norbert, post #7

Jeszcze jedno małe pytanko jak odpalic jakiś program/grę ? pobrałem wacusia ale chyba żeby ją odpalic trzeba mieć whdload ?

Próbuję też przegrać adf za pomocą transdisk'a trzeba jakoś przygotować dyskietkę do nagrania ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem