[#1] Topaz font w ClassicWB
Czy ktoś może wie jak w ClassicWB ustawić, aby czcionki topaz używały wszystkie programy?

Ustawiłem już ją jako "System default text", "Screen text", fallback font w ustawieniach ClassAct oraz w TopazPrefs (będącego częścią TopazPatch) jednak nadal 50% programów używa poprzedniej czcionki (XEN). Również restartowałem Amigę po wprowadzeniu tychże zmian - nie pomogło.
[#2] Re: Topaz font w ClassicWB

@MasterM, post #1

Masz zainstalowane MUI? Zmień tam czcionki. Niektóre programy jak AWeb lub IBrowse też wymagają osobnej zmiany czcionek.
[#3] Re: Topaz font w ClassicWB

@glichtanski, post #2

Dobry pomysl. Jednak np. w Directory Opus, ktory nie uzywa MUI rowniez jest zla czcionka.
[#4] Re: Topaz font w ClassicWB

@MasterM, post #3

Program Directory Opus ma własne ustawienia czcionek, poszukaj w menu DOpusa.
[#5] Re: Topaz font w ClassicWB

@MasterM, post #3

A "ReAction" w Prefs?
[#6] Re: Topaz font w ClassicWB

@glichtanski, post #2

Dzięki Panowie!

Poustawiałem w MUI prefs oraz osobno w opcjach DOpusa i wszystko wygląda jak należy. OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem