[#1] Mało energetyczne 2 dyski HD w A1200
Przeglądając aukcje allegro wpadłem na moduł udający HD z karty SD:

link

Pomyślałem by kupić kabelek na 2 dyski 2,5' 44 pin i podpiąć takie 2 moduły w środku A1200. Czy to zadziała...??? Nie widzę tam ustawienia Master - slave? Ma ktoś takie rozwiązanie?

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2014 22:03:52 przez xtro
[#2] Re: Mało energetyczne 2 dyski HD w A1200

@xtro, post #1

A możne taka karta dual CF lepsza??? link

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2014 22:00:40 przez xtro
[#3] Re: Mało energetyczne 2 dyski HD w A1200

@xtro, post #2

No właśnie sam o czymś takim myślałem, ale mam pytanie, czy dioda Amigowa od dysku twardego będzie z tym podwójnym interfejsem do kart CF poprawnie działała ?
[#4] Re: Mało energetyczne 2 dyski HD w A1200

@xtro, post #2

Tego rozwiązania nie polecam - u mnie nie działa. Zachowuje się to dziwnie, na początku niby wykrywało obie karty CF ale wywalało błędy transmisji przy kopiowaniu - poszedł mi przez to system na karcie CF. Po jakimś czasie w ogóle przestało wykrywać kartę działającą jako SLAVE - mam nadzieję, że nie uwaliło to czegoś w Ami. Teraz chodzi u nie to tylko z jedną kartą jako MASTER. Może to tylko kwestia jakiejś wady mojego egzemplarza ale lepiej uważać - to tylko chińszczyzna. Zaleta taka, że nawet tylko z jedna kartą można zamocować w Ami w oryginalnych sankach jak prawdziwy dysk 2,5 calowy - rozstaw otworów pasuje.
[#5] Re: Mało energetyczne 2 dyski HD w A1200

@gilban, post #3

Większość przelotek IDE-CF ma punkty lutownicze dla slotu drugiej karty. Ja mam właśnie taką z dwoma slotami i diodą na płytce, współpracuje z Amigą prawidłowo, diody w A1200 świecą z tym poprawnie a Amiga widzi obie karty CF jako dwa dyski. Blokuje to oczywiście możliwość podłączenia CD ROMu na tej samej taśmie.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem