@Grzegorz Kraszewski,
post #12
chyba równoległe dolutowanie dniazgda vga nie było najlpszym pomysłem, kiedy podpiąłem monitor obraz na TV stał sie wyblakły i zaróżowiał : ), ponadto, nie udalo mi sie uzyskać jednak obrazu na crt.
Mniemam, iż całoś polutowałem dobrze, i zainstalowałem pakiet VGAonly (instalacja polega tylko na skopiowaniu plików w odpowiednie foldery?) Pojawiły się te nowe tryby video w prefsach, aczkolwiek obraz na TV na większości z nich też się "psuł", postawnowiłem więc odlutować to.
Może jeszcze się pokusze o zrobienie pzrejściówki na zawnątrz, można w elektroniku dostać takie 23 pinowe gniazdo?, wtedy sie jeszcze z tym pobawie.
Nie był to stracony czas, paru rzeczy sie nauczyłem. Ponadto, przerobiłem sobie ladnie zasilacz AT i rozprowadziłem zasilanie wewnątrz amigi, kabelki dolutowałem bezpośrednio do gniazda pod płytą, i wyprowadziłem otworem, gdzie normalnie wchodzi nóżka od sanek.
Zostało jeszcze dopasować trapdoor do apolla, zamontować na stałe cdsilma i hdd : )
wrcając do tematu, teraz juz nie wiem, co mam zrobić z video..
chciałbym i grac i pracowac na ami bez koniecznosci wkładania/wyjmowania wtyczek, czy też jazdy na 2 wyświetlacze (ewentualnie 2w1, dlatego myślałem o tym LCDTV). Jest jeszcze kwestia screen ratio, tryby laced mają je przyjazne, ale "mrugają", da sie to programowo obejść?, albo w domu zrobić flicker-fixera?, bo sd+ff to dość spory (kolejny) wydatek