[#1] PowerIcons i RAM
korzystając z RAWBInfo można łatwo i przyjemnie podmieniać ikonki na ikony PNG, czyli w zasadzie obrazki PNG z końcówką .info
I wszystko by grało, gdyby nie to, że w ten sposób nie można podminić ikony RAMdysku :(
W praktyce wygląda to tak, że w RAWBinfo ikonka Ramu jest nieaktywna (wyblaknięta tak jak ikona domyślna)
Jak ją podmienić? Gdyby była to zwykła ikona to podmieniłbym pliki w ENVarc:Sys/def_RAM.info i po kłopocie, ale w tym wypadku to nie przejdzie przecież.

P.S. Oczywiście PowerIcons jest zainstalowane!! Samo RAWBInfo nie wystarczy do ikon PNG!

Ostatnia modyfikacja: 20.05.06 11:57
[#2] Re: PowerIcons i RAM

@Prince, post #1

Może podziała, jak zrezygnujesz z ENVarc:Sys/def_RAM i zrobisz sobie ikonke disk.info w S: i bedziesz ja kopiował w startupie do RAM: (ikone disk.info stworzysz tak jak tworzy sie ikone do zwykłego dysku, potem przeniesiesz). Swoją dorgą u mnie RAWBInfo działa w ramem ok. Skrajny przypadek to nazwanie obrazka png tak aby miał zakończenie info, potem edycja informacji ikony i ustalenie jej jako dysk.
[#3] Re: PowerIcons i RAM

@Mario, post #2

Dzięki. Też pomyślałem, aby zrezygnować z "defów" i ikonę na siłę wpakować, ale nie chciałem kolejnej linijki w Startup.

[#4] Re: Brak ikon domyslnych

@Prince, post #1

Jeszcze jeden maly error:
WB wogóle teraz nie pokazuje plików! Dokładniej to tych plików, co nie mają własnej ikonki.
Domyślne ikony katalogów są widoczne (w efektowny sposób, bo sa półprzezroczyste), ale aby zobaczyć pliki muszę zrobić Dir, lub użyć jakiegoś filemanagera!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem