[#1] ROM Wack (SAD) - problemy
Mój problem polega na tym, że nie mogę uruchomić tego debuggera po wystąpieniu błędu Guru z czerwoną ramką. Próbowałem naciskać prawy przycisk myszki oraz wysyłać bajt $7F w czasie, gdy dioda zasilania Amigi jeszcze miga (tak, jak podaje dokumentacja). Jednocześnie nie mam żadnych problemów z działaniem debuggera, po uruchomieniu go z poziomu menu Workbencha (więc to raczej nie wina kabla).
Amigę podłączam do PC z terminalem RealTerm. Testy robiłem na Kickstarcie 1.3, 2.05 (37.299, 37.350) i 3.1 (40.63) na Amidze 600 i 500 (druga Amiga wyklucza uszkodzony port szeregowy).
[#2] Re: ROM Wack (SAD) - problemy

@RomanWorkshop, post #1

Zapytam może inaczej. Czy komuś udało się uruchomić debugger ROM Wack (lub SAD w systemie 3.0+) na ekranie błędu Guru z czerwoną ramką? A jeśli tak, to w jaki sposób?
[#3] Re: ROM Wack (SAD) - problemy

@RomanWorkshop, post #2

Jak będę miał chwilę dziś to postaram się to sprawdzić dla Ciebie. Muszę najpierw wrócić do domu i zlokalizować kabel szeregowy .
[#4] Re: ROM Wack (SAD) - problemy

@strim_, post #3

O to fajnie, nie musi być dzisiaj ;)
[#5] Re: ROM Wack (SAD) - problemy

@RomanWorkshop, post #1

Odświeżę temat, bo ciągle nie rozwiązałem tej kwestii. Mógłby ktoś sprawdzić, czy da się włączyć ten debugger z poziomu ramki Guru?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem