Witam!
Wszyscy zakrzykną "byyyyyyłoooo!" i odeślą mnie do archiwum

Ale ja chcę temat ugryźć z innej strony.
Po pierwsze: odwieczne pytanie na co się zdecydować? Tutaj wątki z archiwum okazały być się nawet pomocne, choć mam jeszcze kilka niejasności (PPA jest czasem jak dobry kryminał - wątek się kończy i człowiek i tak nic nie wie ;) )
1) 030 czy 040 ? Ceny kart Apollo nie różnią się tak dramatycznie i stąd moje pytanie czy warto dołożyć parę złotych więcej i nabyć jakieś 04033Mhz zamiast 03050Mhz?
2) Dylemat Apollo vs. Blizzard - Mnie interesuje jedna rzecz, czy Apollo da się odłączyć softwareowo, gdyby zaczął 'bruździć' jakiś źle napisany program? Blizz daje się tak odłączyć, tylko powiedzcie, czy wtedy widziana jest pamięć Fast na karcie, czy wraca się tym samym do configa A12002MB Chip ?
3) Gdzie kupić taką kartę za normalne pieniądze? Jakoś mam wrażenie, że eFUNZINe sobie nieco 'w kulki leci'. Na Allegro wybór mały i jak coś się pojawi, to ludzie pazurami sobie drą... Ktoś może sprzedaje jakąś miłą kartę, co?
Po drugie:
Desktop czy nie desktop? Tutaj przyznam szczerze, że mam wielkie dylematy i rozterki. Zacząłem sobie przeliczać ile by kosztowało rozbudowanie A1200 do configa typu 6804025Mhz 2 + 32Mb RAM, podpięcie do tego CD-ROMu itp. i doszedłem do wniosku, że trzeba było wydać kasę 'na raz' i kupić A4000 w desktopie...
Podoba mi się zwartość A1200 w fabrycznej obudowie, ale przez nią nawet nie podłączyłem CDka... A leży i czeka... Bo nie chcę mieć na biurku rozwleczonych kabli i taśm IDE, a odłączanie CD odpada, bo oznacza przestawianie zworek na HD, który jest ładnie zamknięty w środku...
I co? Towerek jakiś? Z szacunkiem dla posiadaczy Infinitivów i innych cudów, to przestaje wyglądać jak Ami... Poza tym robienie z A1200 A4000 wcale nie jest ekonomiczne, a czytając wypowiedzi @Mr T dochodzę do wniosku, że to straszne 'drutowanie' i ciągły stres, że coś przestanie kontaktować
Wniosek taki - polećcie mi coś, co sie ładnie zmieści w desktopie albo doradźcie, czy zostawić A1200 w spokoju i jednak nie poszukać A4000 (póki A1200 nie pochłonęła większych pieniędzy, bo potem to szkoda tych 'zmarnowanych' inwestycji)
Aha I przekonuje mnie A4000 desktop ;) Wiem, mało praktyczny jestem ale ona tak sympatycznie wygląda, a ja poza CD i HDD + może jakaś karta GFX dużo więcej nie potrzebuję...
No, to się rozpisałem :P