kategoria: A1200
[#1] Problem z Apollo 1260
Witam wszystkich i proszę o pomoc.
Dzisiaj wkładają nie umiejętnie kartę do obudowy, naruszyłem jeden z kondensatorów znajdujących się przy układach MACH 131 (duży). Trzyma się z jednej strony.

O dziwo amiga wstaje i chodzi prawie normalnie po jakimś czasie robi się Frezz i tylko reset pomaga lub wyłączenie (co jakiś czas).
Nie dawno zamontowałem mediatora i do końca nie jestem pewien czy Frezz nie powstaje do medka.
Czy ten kondensator może wpływać na stabilność i za co on odpowiada. Ewentualnie proszę o pomoc naszych komputerowych Szamanów aby zlikwidować ten problem.
Kartę wyślę kto się podejmie??
[#2] Re: Problem z Apollo 1260

@mwb113, post #1

urwałeś z polem lutowniczym?
widzę, że próbowałeś lutować?
[#3] Re: Problem z Apollo 1260

@mwb113, post #1

U mnie działał bez tego kondka :P spokojnie nic nie będzie sie działo, w apollo te przy machu lubiły same odpadać po pewnym czasie.
[#4] Re: Problem z Apollo 1260

@dez3, post #2

Próbowałem złapać go bo by całkiem odpadł.
Czyli mówicie że nie będzie wpływać na pracę, może te zawieszenie są od mediatora i grafiki. Jeszcze nie mam tego opanowanego
[wyróżniony] [#5] Re: Problem z Apollo 1260

@mwb113, post #4

warto przylutować dobrze ten kondensator i sprawdzić amigę bez mediatora czy działa stabilnie. Jeżeli wszystko ok, to można dołożyć medka itp..
[#6] Re: Problem z Apollo 1260

@dez3, post #5

Przyjazny pan w punkcie serwisowym kondzia wymieni
Dzięki panie Staszku za dane na temat kondzia. Pozdrawiam
Zobaczymy czy coś to da wczoraj Koleżanka chodziła cały czas i było dobrze (z lekkim defektem).
[#7] Re: Problem z Apollo 1260

@mwb113, post #6

Czy Apollo 1260 będzie działać bez ramu?? Bo mam problem przerobiłem kartę z 040 na 060 i startuje tylko na ustawieniu CLK 040 , jak ustawie na 060 to się nie uruchamia z tym że na razie nie mam ramu żeby włożyć do karty.
[#8] Re: Problem z Apollo 1260

@Amigo-A1200-040, post #7

...a zworki na karcie przelutowałeś?
[#9] Re: Problem z Apollo 1260

@jarob, post #8

Jak przelutowałem, tam są tylko zworki wyjmowane.
[#10] Re: Problem z Apollo 1260

@Amigo-A1200-040, post #9

Nieprawda - przyjrzyj się dobrze zdjęciom karty z procesorem 40 i 60 - chodzi dokładnie o
procesor od strony lutowania. Tam są pewne elementy, a pewnych nie ma.
[#11] Re: Problem z Apollo 1260

@jarob, post #10

Jest tam rezystor 100 do przelutowania.
A jak jest jeszcze coś to może wstaw jakieś fotki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem