kategoria: A500
[#1] Workbench 3.1 PL
Znalazłem spolszczenie Workbench 3.1 ale nie wiem gdzie go wypakować (no i jak?)
Pomóżcie
[#2] Re: Workbench 3.1 PL

@KRISS, post #1

[#3] Re: Workbench 3.1 PL

@grxmrx, post #2

Chyba lepiej użyć jakiejś nakładki graficznej.
[#4] Re: Workbench 3.1 PL

@tom256, post #3

To na przykład Voodoo-X.
[#5] Re: Workbench 3.1 PL

@tom256, post #3

Szczególnie, jak będzie spakowana LHa
[#6] Re: Workbench 3.1 PL

@grxmrx, post #4

Pewno Voodoo odpada, bo bez MUI nie ruszy przeca...

Tak swoja droga, mam wersje Voodoo-X 2.0 beta bodajze na moim HD...

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2014 12:30:17 przez Dopuser
[#7] Re: Workbench 3.1 PL

@Dopuser, post #6

Spolszczenie zainstalowane.
Poradziłem sobie troczę w inny sposób, a mianowicie plik lha rozpakowałem na PC-cie programem WinRAR a następnie cały folder zapisałem na dysku DH-4 Amigi przesyłając go po kablu.
Na Amidze wchodząc na ten folder wybrałem ikonę "instaluj LocalePL" i to wszystko.
Wiadomo, dalej trzeba postępować trybem instalacyjnym.
I działa..............
[#8] Re: Workbench 3.1 PL

@KRISS, post #7

Ale i tak warto nauczyć się obsługi LHA OK
[#9] Re: Workbench 3.1 PL

@KRISS, post #7

Nie każde archiwum będzie działać po rozpakowaniu na PC. Np. z MUI3.8 jest problem. W czasie instalacji pojawia się błąd typu:Error in line ... Po rozpakowaniu na Amidze jest wszystko dobrze. Chodzi o to, że prawdopodobnie WinRAR nie rozpoznaje prawidłowo plików, w których nazwie jest spacja a nie _, jest tam w MUI taki plik bez nazwy, ma ikonkę buźki. Tego pliku WinRAR albo nie wypakowuje, albo wypakowuje niepoprawnie.
[#10] Re: Workbench 3.1 PL

@glichtanski, post #9

Ale ikonka "Bużki" jest chyba przy pliku który jest plikiem DEMO do pakietu MUI i można go chyba pominąć w procesie instalacji.
[#11] Re: Workbench 3.1 PL

@glichtanski, post #9

To nie tyle WinRar ile cecha Windows. Podobnie jest z atrybutami plikow amigowych ktorych Windows nie zauwaza i pomija, z tego co pamietam.

Dobra rada: archiwa spakowane na Amidze rozpakowywac tez tylko na Amidze, chocby emulowanej.

Howgh!
[#12] Re: Workbench 3.1 PL

@_arti, post #8

Nawet nie tyle LHA ile AmigaDOS jako takiego... inaczej Amiga to tylko konsolka do gier...
[#13] Re: Workbench 3.1 PL

@_arti, post #8

Moim zdaniem to pokazuje, że dla wygody może na Aminecie (lub np. u nas na serwerze) powinien znaleźć się program (lub programy) z GUI do rozpakowywania plików w postaci archiwum-programu self-extract (aktualnie na Aminecie właśnie LHA jest w takiej postaci).
Jeśli można coś zrobić wygodnie na Amidze to moim zdaniem nie ma co skakać między różnymi platformami :)
[#14] Re: Workbench 3.1 PL

@grxmrx, post #13

Niejako uzupelniajc inicjatywe: to doskonale pokazuje ze kazdy powazniejszy amigowiec powinien sie uczyc AmigaDOS. Wiekszosc poteznych programow jest wywolywana li tylko z lini polecan jako ze po prostu nie ma swojego GUI, jak chocby zdecydowana wiekszosc programow o linuxowym rodowodzie.
A sama obsluga archiwow jest przeciez bardzo wygodna na Amisce, chocby dzieki amigowym filemanagerom... no ale wtedy trzeba wykorzystywac Amige nie tylko do grania...
[#15] Re: Workbench 3.1 PL

@Dopuser, post #14

Wystarczy uruchomić standardowego Dopusa 4 i zrobić "klik-klik" - raz na archiwum, a dwa na katalogu do rozpakowania.
[#16] Re: Workbench 3.1 PL

@tOMashBe, post #15

Aco ta za gra ten Dopus 4?
[#17] Re: Workbench 3.1 PL

@Dopuser, post #16

Chodzisz Pusią w prawo i skaczesz przez Doopy i na końcu Dopuścisz się gwałtu na Pusi.
Gra wyszła w 64tym na małe Doopari ;)
[#18] Re: Workbench 3.1 PL

@tOMashBe, post #15

A jak rozpakujesz Dopusa?
[#19] Re: Workbench 3.1 PL

@grxmrx, post #18

Z dyskietki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem