kategoria: A600
[#1] Czy ja dobrze pamiętam - tryby VGA+ w A600
Podpowiedzcie mi czy ja dobrze pamiętam, że istnieje opcja (widziałem na jakimś filmiku na YT) , że na A600 da się uzyskać tryby CGX 800x600 i 1024x768 przy 256 kolorach nazwane na liście ScreenMode Individual CGX 800x600 8 bit. Tylko co jest potrzebne? Bo coś mi świta , że było coś o rozszerzeniu chyba pamięci z IC i jakiejś karcie bodaj jeśli się nie mylę pod port na tej karcie umieszczony więc ten ram musi być od IC? Jeszcze poszperam po forum, ale coś mi się zdaje , że to jest opcja bardzo wolna w działaniu - czy dobrze pamiętam? Jak to się ma do kart Furia 020 czy wchodzi w grę takie rozwiązanie czyli Furia + taka grafika? A może ktoś tak ma?
[#2] Re: Czy ja dobrze pamiętam - tryby VGA+ w A600

@xtro, post #1

A no tak trzeba dokupić 1MB Chip za ok 200 zeta z złaczem tylko nigdzie nie widzę gdzie można kupić Indivision ECS ... pewnie już tego nie robią...
[#3] Re: Czy ja dobrze pamiętam - tryby VGA+ w A600

@xtro, post #2

ha... a na PPA był artek o tym , a przegapiłem: http://www.ppa.pl/sprzet/indivision-ecs.html
Ale trochę na to trzeba wydać niestety.
[#4] Re: Czy ja dobrze pamiętam - tryby VGA+ w A600

@xtro, post #3

[#5] Re: Czy ja dobrze pamiętam - tryby VGA+ w A600

@pong777, post #4

O dziex, czyli na szybko licząc operacja updatu A600 to mn. 1000 zeta... ok... powolutku ... pomalutku, nie od razu sześćsetkę zbudowano

Ostatnia aktualizacja: 25.11.2014 03:44:31 przez xtro
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem