[#1] Basilisk II
Witam,
Uzywal ktos Basilisk II pod AOS? Cos dlubie i jestem ciekaw, czy ktos emuluje MACa pod tym. Przy okazji - jak mozna zastapic PrepareEmul - w pakiecie z Basilisk go niema, moge go wziasc od ShapeShifter, ale moze bedzie bez chodzic? Jeszcze jakies porady moze???

[#2] Re: Basilisk II

@MrT, post #1

Jak pamiętam to używałem prepare emul z shape'a. Bez tego nie chodzi. Ale to było dawno, więc sprawdź sam z nowszymi wersjami.
[#3] Re: Basilisk II

@MrT, post #1

Uzywalem BasiliskaII, ale szybko wrocilem do Shapeshiftera.
Na Shape mozna uzywac OS8.0 co na Basislisku nie udalo mi sie uruchomic.

Jesli uzywasz BlizKicka to jest tam modul zastepujacy PrepareEmul
[#4] Re: Basilisk II

@Norbert, post #3

No to krotka prosba - ma ktos namiary na jakas krotka instrukcje do ShapeShifter?...mimo, ze Ami od wieeeeeluuu lat sie zajmuje nigdy mi do glowy nie przyszlo emulowac Maca i teraz chce to naprawic. Mam ShapeShiftera, ROMy 1mb do Maca, plikopartycje z OS 7.5.3....kilka slow jak to odpalic???

[#5] Re: Basilisk II

@MrT, post #4

chwila w google
>>>TU<<<
[#6] Re: Basilisk II

@MrT, post #4

No ja uruchamiałem Shapeshiftera i Fusion jakiś rok temu może, tzn. wtedy gdy miałem jeszcze sprawny taśmowy 4xIDE. Z Basiliskiem nie miałem do czynienia... Potem się zechlał, ale pare dni temu kupiłem sobie FAST-ATA, więc odpalę sobie zaniedługo dysk, na którym trzymam cały Mac OS 7.1 chyba. Postaram się pomóc, samo odpalenie Shape'ka to:

C:PrepareEmul a1200

ale widzę, że masz a3000 więc spróbuj oczywiście bez tego parametru "a1200".

Następnie uruchom ShapeShifter'a. Polecam sobie partycję macową zrobić bo plikopartycje to masakra :).

Z Fusion:
execute Launch_Fusion

następnie:

assign fusion: dh3:fusion
assign mshf: dh3:fusion/hardfiles/ ;plikopartycja
cd fusion:
RUN >NIL:
Już tego nie pamiętam, musisz sięgnąć po prostu do dokumentacji obu emulatorów, ale przydałby się tu Mac-Handler i MacControl w L:

Pytaj o wszystko a ja na dniach odpalę to i wszystko wyjaśnię :).
Pozdrawiam!

Ostatnia modyfikacja: 27.05.06 00:09
[#7] Re: Basilisk II

@BagoZonde, post #6

Dzis zaczne zabawe na ECS a potem z gfx sprobuje to odpalic hehe.Mam juz hdd oddzielny tylko dla Maca, wiec sie zobaczy:))Bede pisal i pytal;]

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem