[#1] Własna, nowa Amiga
jakby tak zrobic wlasną nową amigć lub zrobic całkiem nową platformć (konkurencja dla pc ami mac...).........
[#2] Re: Własna, nowa Amiga

@klosikpc, post #1

Zrób.

[#3] Re: Własna, nowa Amiga

@klosikpc, post #1

To jest bardzo proste. Zacząć trzeba od zgromadzenia kilkuset tysięcy euro. Reszta jest już łatwa .

[#4] Re: Własna, nowa Amiga

@klosikpc, post #1

Bardzo dobry pomysł. Tani sprzęt na w miarę dzisiejszym poziomie... I koniecznie trzeba własny system operacyjny napisać. Najlepiej niemal identyczną kopię AmigaOS. :) To by się dopiero sprzedawało. Przecież tego jeszcze nie było...

[#5] Re: Własna, nowa Amiga

@klosikpc, post #1

Ale naważniejsze to odpowiednio zaprojektowany sticker :P

[#6] Re: Własna, nowa Amiga

@MDW, post #4

dobry pomysł konkurent dla ms windows Vista (sorry za 3 słowa )....
ale jaki procesor motorola g4 lub takie jak w stacjach roboczych sun,sparc inne . os zrobic wersje home za 500zł professional za 1500 komputer za 2700 zł i z głowy jak myslicie ?

Ostatnia modyfikacja: 26.05.06 21:27
[#7] Re: Własna, nowa Amiga

@alpine, post #5

argh... właśnie to miałem napisać!

[#8] Re: Własna, nowa Amiga

@klosikpc, post #6

chętnie sprzedam Ci po niższej cenie Sun Sparcstation 4 do developki :) , ale jak nie zdobędziesz licencji od Ainc w ciągu roku to zapłacisz mi podwójnie, oki ?? :)

[#9] Re: Własna, nowa Amiga

@koodlaty, post #7

Po co sie meczyc z nowa platforma,przeciez juz czekamy na Amy05, PowerVixenLT, Dragona, Sharka, PowerVixen i co tam jeszcze ominalem hehe..zamiast czekac to lepiej sobie kupic 060, albo PPC i tudziez jakiegos Pegaza, cokolwiek co istnieje i tyle. Za czasow MA i pozniej, najpierw czytalem test, potem kupowalem, a nie czekalem na zapowiedz czegos tam co i tak nie wyszlo i napalalem sie jak lysy na grzebien.

[#10] Re: Własna, nowa Amiga

@klosikpc, post #1

dlaczego by nie klejny model piECA
[#11] Re: Własna, nowa Amiga

@coco, post #10

a nie lepiej zamiast nowej ami zrobic klejny komputer dla domu z procesorem sun , sparc,alpha, .He?
[#12] Re: Własna, nowa Amiga

@klosikpc, post #6

Moja Amiga jest wyposażona w G4. I nie powiem, ten procesor całkiem fajnie się sprawuje. Więc czemu nie? Może nawet zdecydujesz się na G5?
Więc kolego, kupuj cynę, laminat, chlorek żelaza(III), elementy elektroniczne. Nie zapomnij też o dobrym kompilatorze, jak juz to złożysz do kupy. Czekamy na pierwsze efekty....
[tu prosiłbym adminów o emotkę ze szkieletem siedzącym na krześle - byłaby jak znalazł na podsumowanie naszych wielu dyskusji ]
[#13] Re: Własna, nowa Amiga

@pwe, post #11

a dlaczego by nie dac procesora motorola 68000 hihi a to by był najlepszy sprzet na świecie HIHIH!!!!
[#14] Re: Własna, nowa Amiga

@Kaczus, post #2

Ja wczoraj zrobiłem komputera. Miał 4 procesory G6 po 4 GHz i wogóle... ale gdzieś w jakimś miejscu zaczęły mi się bity ulatniać. Niestety nie mogłem tego zlokalizować. System operacyjny oparty był na WP, więc chodziło to całkiem sprawnie ;) kości graficzne nazwałem sobie mAAgdA i miały możliwość pracy w trybie real-time-holograf anal 4D !! I już miałem dzwonić do Amiga Inc. ale niestety obudziłem się zlany potem.

[#15] Re: Własna, nowa Amiga

@coco, post #13

Ale jeszcze matematycy nie wymyślili takiej liczby z jaką częstotliwością musiałby by być taktowany ten procesor

[#16] Re: Własna, nowa Amiga

@klosikpc, post #1

Myślisz, że w czasach, kiedy komputer stoczył się do kategorii sprzętu AGD-RTV, ludzie potrzebują jeszcze alternatywnych platform? Wątpię. Liczne, konkurencyjne platformy były potrzebne w czasach, kiedy komputery budziły jakieś większe emocje i userom chciało się jakoś dzielić, utożsamiać z czymś i toczyć "wojny komputerowe". Obecnie za tym klimatem wzdychają tylko starzy wyjadacze, którzy pamiętają tamte czasy. Młodzi po prostu zastają rzeczywistość, w której komputer stanowi, obok telewizora, pralki i lodówki, oczywsite wyposażenie domu. A przy takiej pozycji urządzenia najbardziej porządana jest unifikacja. Taką unifikację zapewnił pecet i Microsoft. Udaną czy nie - mniejsza o to, standard VHS też nie był najlepszą z istniejących w swoim czasie koncepcji.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem