[#1] Jak przegrać na hdd Ami na PC
Na początek chciałem się przywitać. Amige mam od niedawna i próbuje ją rozbudowac o peryferja. Co do spraw sprzętowych raczej nie mam problemu ale z software mam już problem.
Podpiołem dysk pod PC odpaliłem Winuae 1.2 ustawiłem 3 partycje, sformatowałem, zainstalowalem WB 2.1 no i nie wiem co dalej. Mam sporo softu na pececie w formacie .adf i nie wiem jak to przeżucić na dysk ami pod tym emulatorem. Potrzebuje pewnie programu może adf2disk ale jak to użyć to dla mnie czarna magia. Może ktoś pomoże staremu scenowiczowi Comodore 64 któremu kiedyś brakowalo kaski na Amige heh a teraz mam to cacko ;)
Pozdrawiam i przepraszam jeśli dubluje pytania.

[#2] Re: Jak przegrać na hdd Ami na PC

@mariusz_ino, post #1

Hmmm..a po co Ci adftodsk? Masz hdd w koncu. montujesz pod UAE adf, czyli wsadzasz dyskietke, i przegrywasz na hdd, jak jest to ndos, to przekopiuj ady na hdd Ami, do tego ow adftodsk, na Amidze odpalisz, wsadzisz flopka, uruchomisz CLI, wkopiujesz adftodsk do C, wpiszesz odpowiedni parametr (znajdziesz opis na ppa.pl, jak poszukasz i tyle). A cala reszta to na pc zainstalujesz pod WinUAE i tylko do Ami wsadzisz hadeka;)

[#3] Re: Jak przegrać na hdd Ami na PC

@MrT, post #2

no właśnie ale jak przegrać tego .adf na dysk amigi ? w jaki sposób?

[#4] Re: Jak przegrać na hdd Ami na PC

@MrT, post #2

Mam podobny problem. na HDD mam kilka ADF'ow i chcialbym je uruchamiac z dysku a nie z dyskietki. Jakim programikiem to wykonac?

[#5] Re: Jak przegrać na hdd Ami na PC

@elzear, post #4

No i wlasnie czy jest to wogole wykonywalne, bo widze nikt nie odpowiada na ow temat ;]

[#6] Re: Jak przegrać na hdd Ami na PC

@elzear, post #4

Najprosciej odpal UAE w wersji na Amige. Wtedy bedziesz mogl wykorzystac ADFy
[#7] Re: Jak przegrać na hdd Ami na PC

@mariusz_ino, post #1

A nie możesz w opcjach emulatora włączyć Add PC drives at startup ? Wtedy zamontuje Ci także partycje pc-towskie i bedziesz mógł zgrywać z partycji pc na dysk/plikopartycje ami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem