kategoria: Sprzęt
[#1] Adapter myszy
Zastanawiam się nad kupnem tego:
http://allegro.pl/adapter-myszy-5-2-ps2-i-usb-do-komputera-amiga-i4813170144.html

Czy to coś warte jest? jak to jest z kompatybilnością? Może lepiej kupić ryśka o i le jest dostępny?
[#2] Re: Adapter myszy

@Sadun, post #1

No ja nabyłem ostatnio adapter do myszy, z tym że taki pojedyńczy, zamknięty w malej obudowie. I przyznam szczerze że to jest mega rozwiązanie. Bardzo płynnie ta myszka działa. Jeśli to działa tak samo a raczej na 100% tak to POLECAM!
[#3] Re: Adapter myszy

@zeter, post #2

Ja natomiast nie polecam tych adapterów z allegro, bo nie obsługują protokołu USB. To gniazdo USB jest dla picu i działa tylko z myszkami obsługującymi protokół PS/2. Chcesz adapter z prawidłową obsługą USB to kup od forumowego kolegi Spidi adapter Ryś.
[#4] Re: Adapter myszy

@strim_, post #3

A to ja właśnie taki mam :)
[#5] Re: Adapter myszy

@zeter, post #4

Masz podlaczona myszke na USB i chodzi dobrze? a moglbys zrobic fotke tego adaptera?
[#6] Re: Adapter myszy

@strim_, post #3

Dlatego pytam czy adapter jest ogólnie dostępny, czy trzeba czekać na jakąś większą zbiórkę na ryśka
[#7] Re: Adapter myszy

@selur, post #5

No usb usb, Chodzi naprawde super!
Fotka http://www.fotoszok.pl/show.php/2253178_adapter.jpg.html
[#8] Re: Adapter myszy

@zeter, post #7

Też mam taki adapter, i u mnie chodzą myszki elegancko. Tylko musze go wygiąć w górę aby działał drugi klawisz myszy. Tego nie rozumiem.
Myszki trzeba jakieś starsze podpiąć (z protokołem ps2) ja znalazłem 3 w garażu i działają wszystkie

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2014 16:58:26 przez ponior
[#9] Re: Adapter myszy

@ponior, post #8

Mam podobny. Działają na nim myszy USB - PS/2. USB HID nie działają.
Wiec działać będą myszy USB które sprzedawane były w komplecie z adapterem na PS/2.

Ostatnio kupiłem jedną mysz Esperanzy USB 1000dpi, która działa w PeCecie z adapterem w gnieździe PS/2, ale z Amiga nie działa.

Najlepiej szukać do tego adaptera wśród myszek USB 800dpi (nie więcej), lub mysz z wtyczką PS/2 + do tego adapter na USB.
[#10] Re: Adapter myszy

@robertos231, post #9

U mnie działa normalna mysz USB kupiona pół roku temu w MM za 30zl :) Ale jak kupowałem to fakt było napisane ze muszą miec ten protokół ps/2. Ja się nie znam, nie wiem co to za mysz, ale jest to w miarę nowa mysz firmy tracer.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem