[#1] GVP 1230
Mam kilka pytan co do tej karty:

Czy sieciowka na pcmcia bedzie dzialac ?
Czy da sie kupic gdzies do niej pamiec ?
Ile mozna do niej wlozyc tej pamieci ?
I czy sie oplaca taka karte kupic za 150 zl ?
[#2] Re: GVP 1230

@kamcash, post #1

Juz wiem ze max ramu to 32mb, wiec PCMCIA powinno dzialac, ale czy sie oplaca kupic ta karte czy lepiej kupic Apollo 1230 ?

Ostatnia modyfikacja: 27.05.06 00:04
[#3] Re: GVP 1230

@kamcash, post #2

lepiej kup sobie blizzarda1230

[#4] Re: GVP 1230

@Denver, post #3

To nie takie proste... na efunzine niema :(
[#5] Re: GVP 1230

@kamcash, post #4

no to moze jakas czterdziestka, roznica niewielka ale szybkosc wieksza

Ostatnia modyfikacja: 27.05.06 01:33
[#6] Re: GVP 1230

@kamcash, post #1

Ja za 130 zł kupiłem blizzarda IV 1230 - 030/50 + FPU i 16 mb fastu.

[#7] Re: GVP 1230

@kamcash, post #1

O ile dobrze pamietam, GVP mialo wlasny standard SIMMow do kart i zwykle SIMMy nie pasowaly. Rezultatem byly obledne ceny firmowych modulow.
Gdzies widzialem opis przerobki pozwalajacej na zainstalowanie zwyklego modulu, ale nie pamietam gdzie.
[#8] Re: GVP 1230

@bobik, post #7

Za 150 to jak poszukasz kupisz Apollo 1240/25, podkrecisz na 30, lub 33 i bedzie szyyyybciiiej duzo:) Do tego wsadzisz tam zwykle simmy:)

Ostatnia modyfikacja: 27.05.06 10:10
[#9] Re: GVP 1230

@MrT, post #8

....Chyba że Apollo nie będzie chciało działać z twoją płytą.... ;)

[#10] Re: GVP 1230

@kamcash, post #1

Zapomnij o tej karcie.
Generalnie to niezła karta, ale GVP stosowało własny standard Simmów, zwykłe nie pasują. Te Simmy GVP można bardzo rzadko spotkać na Allegro, zazwyczaj nie więcej niż 4 MB. Są też odpowiednio drogie.
Bodajże na Aminecie był opis przeróbki zwykłych Simmów, ale nie wiem na ile to jest skuteczne i pewne.
Lepiej poszukaj BlizzardaIV - karta podobna, równie solidnie wykonana, i bez żadnych udziwnień.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem