[#1] HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE
Dysk jest SATA II. Jak to pojdzie z FastATA2 i w ogole z Amiga Classic?
[#2] Re: HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE

@Andrzej Drozd, post #1

Wogóle nie pójdzie. SerialATA nie jest kompatybilny ze starym ATA, a kontrolerów SATA do classica nie widziałem.

Ostatnia modyfikacja: 27.05.06 08:26
[#3] Re: HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE

@Jaszczur, post #2

Chyba że jakaś przejściówka na zwykłe ATA - ale tanie to pewnie nie będzie.
[#4] Re: HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE

@Grzegorz Kraszewski, post #3

No...to Elboxu raczej nikt nie przycisnie, a gdyby nawet to pewnie beda chciec z 300 zl...czyli duuuuzo wiecej niz kosztuje ten nowy HDD.
A jak sprawa wyglada na Pegazach lub klonach nowej Amigi?
Czyli do zwyklego starszego peceta tego HD tez nie podlaczylbym. No trudno.
[#5] Re: HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE

@Andrzej Drozd, post #4

Lepiej kup ten dysk na Ata 100 lub 133. Chyba powinny być równolegle dwie wersje - sata i zwykła ata, bynajmniej niedawno tak jeszcze było

[#6] Re: HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE

@Andrzej Drozd, post #4

Na Pegazie też nie ma gniazd SATA.
O sterownikach do kart SATA też nie słyszałem.
Ale po co, skoro taki sam dysk 120 GB można znaleźć w wersji ATA?
[#7] Re: HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE

@wali7, post #6

No, ATA sa drozsze od SATA. Czyli lepiej podmysle nad jakims normalnym dyskiem, ale wiekszym np. 200-250 GB (powinienem sie zmiescic w okolo 250 zl).
[#8] Re: HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE

@Andrzej Drozd, post #7

Ale do Ami taki duży dysk? Po co?
U mnie obecny dysk w PC (Barracuda 80 GB) czeka na zamontowanie w Pegazie. Do PC wtedy kupię coś z SATA (pewnie znowu Seagate Barracuda - lubię ciszę), ale nie prędko. Obecnie w Pegu jest Barracuda 40 GB, i wystarcza.
[#9] Re: HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE

@wali7, post #8

Po co?

Aby miec porzadek z MP3. CD swoja droga i niech lezy w szafie jako archiwum. Sluchanie muzy z CD to makabra (i ten szum napedow CD). A na HD mozna sobie pustawiac muze kategoriami muzycznymi/wykonawcami i nie bedzie balaganu oraz tracenia czasu na odpalanie wyszukiwarki. Ogolnie jest tez duzo innych rzeczy niz mp3, ktore warto miec pod reka...
[#10] Re: HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE

@Andrzej Drozd, post #9

a ja myslalem ze najlepiej shoutcasta zapuscic ;P

[#11] Re: HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE

@AmiChris, post #10

Tak. Polecam radio co ma ładna buzie :P
[#12] Re: HD - CAVIAR 120GB WD1200JS 8MB CACHE

@Andrzej Drozd, post #11

Exactly :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem