kategoria: A1200
[#1] 2 pytanka
Hejka.

1. Czy jest jakaś gra/demko, w którym na gołe oko zobaczę różnicę z załączonym/wyłączonym FPU w Furii na A600? Bo na razie jedyna różnica jaką widzę to niemożność uruchomienia niektórych tytułów właśnie z załączonym FPU.

2. Czy jest działająca wersja Space Hulk Whdload? Mam 3 i wszystkie się wywalają i na A600 z Furią i na A1200 z Aca 1232 w momencie uruchomienia pierwszej misji, można zapodać tylko trening.
[#2] Re: 2 pytanka

@lysyzastary, post #1

Mogę odpowiedzieć na drugie pytanie - mam bezproblemowo działającego SH na Whdload (działa na A1200 z ACA 1233).
Pozdrawiam,
Zbylu
[#3] Re: 2 pytanka

@lysyzastary, post #1

1. W LightWave na pewno zauważysz różnicę
[#4] Re: 2 pytanka

@lysyzastary, post #1

Jeśli chodzi o pytanie nr 2, to może spróbuj z inną wersją WHDLoad? Której wersji używasz?
[#5] Re: 2 pytanka

@PopoCop, post #4

Najnowszej, probowalem tez z innymi, ciagle ten sam blad w tym samym momencie

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2014 15:06:56 przez lysyzastary
[#6] Re: 2 pytanka

@_arti, post #3

Ta, z tego zdaje sobie sprawe szeroki uśmiech. Ale nic nie ma, zadnego demka nawet, gdzie ilosc klatek wzrosnie jakos zauwazalnie?
[#7] Re: 2 pytanka

@lysyzastary, post #6

FPU dla procesorów 10, 20, 30 jest w sumie w Amidze zwykłym bajerem. Niestety, A500 1MB CHip zobowiązuje i odbija się niesmakiem w takich przypadkach. Jedynie programy do grafiki 3D powinny działać, mp3 player wykorzystuje FPU, ale tu z kolei może być wolniej (tak napisane w dokumentacji).

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2014 15:34:51 przez sanjyuubi
[#8] Re: 2 pytanka

@sanjyuubi, post #7

ok, dzięki wielkie za info.
[#9] Re: 2 pytanka

@lysyzastary, post #6

Na poczatku tez myslalem ze MMU/FPU to super sprawy w Amidze, ale po blizszym i dalszym kontakcie stwierdzilem ze nigdy nikt nic sensownego nie napisal aby te jednostki nie pobieraly darmowo pradu...
Wiem ze zaraz ktos cos tam wyliczy,,, ale ogolnie to pestka...ok, racja
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem