[#1] IBrowse Vs. VisualPrefs
Pierwsze małe okienko informacyjne, jakie otwiera IBrowse 2.3 zawsze jest puste (nie ma w nim żadnego tekstu). Zauważyłem, że jak wyłączam Visual Prefs to problem znika. Czy ktoś może wie, jaka opcja w Visual Prefs za to puste pole odpowiada? Chyba da się pogodzić te programy? Z VPrefs nie mam zamiaru rezygnować.

[#2] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@El Amigos, post #1

Ja używam VP ale z IBrowse nie mam żadnych problemów.

[#3] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@Malin, post #2

Bo na pewno masz inaczej skonfigurowany VPrefs. :)

[#4] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@El Amigos, post #1

U mnie żadne okienko nie wyskakuje

[#5] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@El Amigos, post #1

Ja sobie wyłączyłem Visual Prefs pewien czas temu bo jednak bez niego też jest fajny system :). Ale włączyłem teraz na chwilę i w IBrowse 2.3 nie mam tego problemu na początku. Gmyrałem po opcjach VP i może jest to coś w GadTools, jest tam okienko do fajkowania "Options for frames and windows", może to tutaj? Co masz tam zafajkowane?

BTW. przy starcie IBrowse 2.3 dłuuuugo czekam na załadowanie się wszystkiego, denerwuje mnie to! Co tu zrobić?!

[#6] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@El Amigos, post #3

Dzięki temu masz nadzieję że VP z IB potrafi działać

[#7] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@BagoZonde, post #5

Ja mam 030/50 ale jakoś szybko się IB odpala

[#8] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@BagoZonde, post #5

A to problem z transferem, czy dekodowaniem obrazków?

[#9] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@Malin, post #7

Policzyłem sobie, że na odpalenie czekam około 25 sekund, też mam 030/50. Jak miałem IB 2.2 to było szybciutko.

[#10] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@BagoZonde, post #5

Ja nie mam Ami przy sobie, być może odpalę UAE dziś w szkole i Ci powiem. Sprawdzę tą opcję, o której mówisz.

[#11] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@Prince, post #8

Nie nie, chodzi o czekanie na załadowanie się IBrowse i otworzenie pierwszego pustego okna.

[#12] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@BagoZonde, post #9

Ale moja ami nie ma netu, pod IB tylko przeglądam różne poradniki, manuale itp. Może dlatego uruchamia się niemal ekspresowo.

[#13] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@BagoZonde, post #9

Ja na 020/14MHz (i tylko 8M Fastu) po kilku sekundach mam już wszystko wczytane (na ekaranie 640x512x8).

Coś musisz mieć źle skonfigurowane.

Edit: Emotikonka się pojawiła, zamiast 8 bitów.

Ostatnia modyfikacja: 29.05.06 14:39
[#14] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@El Amigos, post #10

Jeśli chodzi o to okienko to chyba coś z mui trzeba było ustawić.Wina palety.
[#15] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@El Amigos, post #1

Zamiast pytać wystarczyłoby zerknąć do dokumentacji VisualPrefs i jej sekcji "Known problems". Jest tam napisane o co chodzi i co zmienić by w takich okienkach w MUI 3.8 pojawiała się treść :)

[#16] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@BagoZonde, post #5

BTW. przy starcie IBrowse 2.3 dłuuuugo czekam na załadowanie sić wszystkiego, denerwuje mnie to! Co tu zrobić?!

Bufor dyskowy, na którym jest lokalna kopia obrazków i statycznych stron jest weryfikowany. Na słabych konfiguracjach (wolniejszych) taka weryfikacja trwa odpowiednio długo (na szybkich trwa na tyle szybko, że nie ma czym się przejmować). Rozwiązaniem może być zrezygnowanie z bufora na dysku lub znaczne jego ograniczenie (mniej miejsca na dysku na taki bufor) lub jego wyłączenie (czego nie zalecam bo po to taki bufor wymyślono by nie pobierać tych samych danych za każdym razem przy odwiedzaniu strony).

[#17] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@Malin, post #7

Poprostu oproznij cache

[#18] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@grxmrx, post #16

Do tego samego doszedłem przed chwilą właśnie :). Usunąłem cache i log download, który zresztą wyłączyłem w opcjach. Wcześniej po prostu w IB2.2 choć nawet miałem 10mb cache'a to nie było tego problemasa. Teraz startuje mi IB2.3 po sekundzie :).

[#19] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@El Amigos, post #1

no u mnie też tak jest choć czasem tam pojawi się jakiś text.

[#20] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@grxmrx, post #15

Problem jednak pozostanie.

Aby się go pozbyć, trzeba ustawić wysokość górnej belki okna na standardową albo o 1 większą. Ja mam aż o 3 większą i z tego zrezygnować nie mogę, bo za bardzo zepsułbym sobie obraz całości.

Jakoś przeżyję. Może nowy IBrowse będzie miał inne okienko startowe i problem zniknie. OK

[#21] Re: IBrowse Vs. VisualPrefs

@El Amigos, post #20

Co do nowego IBrowse to wiążę sobie z tym większe nadzieje apropos iframe i javascript :). Przydałoby się to to zarejestrować, support dla Amigi wskazany!!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem