kategoria: A1200
[#1] A1200 podłączona do monitora VGA
Kupiłem Amigę 1200 z różnymi dodatkami. I jedna rzecz mnie zastanawia, bo jeszcze jej nie odebrałem. Sprzedający mi mówi, że ma ją podłączoną do monitora VGA bez scandoublera.
Jest taka możliwość?
Ma jakąś przejściówkę
pzdr
[#2] Re: A1200 podłączona do monitora VGA

@PTR, post #1

Można podłączyć tak jak mówisz przez przejściówkę
np. Przejściówka RGB-VGA Commodore ale można też polutować kabel i obejdzie się bez niej.
Trzeba pamiętać że AGA-ty na tym nie odpalisz powiedzmy że np. Multiscan Productivity
[#3] Re: A1200 podłączona do monitora VGA

@mwb113, post #2

Czyli że system jako taki będzie hulał tylko gry nie ruszą?
[#4] Re: A1200 podłączona do monitora VGA

@PTR, post #1

Pewnie ma ja podłączoną przez tzw VGA Adapter. Pozwala on podpiąć A1200 do monitora, jednak przy większości monitorów uda się w ten sposób wyświetlić tylko obraz z w DblPALu (system, i oprogramowanie działające pod systemem, a nie ma tego za dużo). Gier i dem działających w PALu (czyli 95% wszystkich) nie obejrzysz. Chyba, że kupisz jakiś monitor pecetowy, który "chwyci" również PAL (np. benq G2420HD).
[#5] Re: A1200 podłączona do monitora VGA

@mwb113, post #2

Trzeba pamiętać że AGA-ty na tym nie odpalisz powiedzmy

Precyzując, obraz z AGAty (wszak goła A1200 nie ma nic innego do generowania grafiki :) jak najbardziej zobaczy, ale obrazu z tejże w PALu już nie.
[#6] Re: A1200 podłączona do monitora VGA

@slay, post #4

taki?
http://allegro.pl/benq-g2410hd-24-lcd-dvi-vga-full-hd-gw12-fv-wro-i4819029516.html
[#7] Re: A1200 podłączona do monitora VGA

@PTR, post #6

To jest model G2410HD, nie wiem czy on wyświetli PAL. Trzeba by sprawdzić, albo dokładnie porównać parametry z G2420HD.

Wiem, że nawet monitor o oznaczeniu G2420HDBL nie chce już z PALem działać, więc trzeba uważać.

Działa na pewno Benq G2420HD, czasem można go wyhaczyć za ok 300 zł w sieci.

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2014 12:06:34 przez slay
[#8] Re: A1200 podłączona do monitora VGA

@slay, post #7

nie zauważyłem nawet, że mam w linku monitor o innym oznaczeniu.
A ten?
http://www.morele.net/monitor-benq-g2420hd-9h-l3alb-qbe-241156/
[#9] Re: A1200 podłączona do monitora VGA

@PTR, post #8

Ja kupiłem monitor LG z tunerem DVB-t i PC-ta mam podpiętego pod HDMI a Amigę standardowo pod Euro. To chyba najlepsze rozwiązanie jak nie chce się dwóch monitorów.
[#10] Re: A1200 podłączona do monitora VGA

@ponior, post #9

-RGB na SCART
-RGB na HDMI/SCART-VGA
-RGB na A520ModMod-V2VPro-VGA
Lub iComp MK2cr

DVI/HDMI/VGA co wiecejOK

Wczesniej uzytkowany RGB/VGA Adapter w Prost na Monitor.

Jedynie na NEC i SYS3 WB

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2014 21:11:38 przez micromars
[#11] Re: A1200 podłączona do monitora VGA

@ponior, post #9

Mam tak samo i nie narzekam OK
[#12] Re: A1200 podłączona do monitora VGA

@slay, post #4

Grać można spokojnie pod Shapeshifterem...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem