[#1] Tworzenie .adf z danymi
Może ktoś z Was pomoże :) Chciałbym zrobić na komputerze mac/pc obraz .adf zawierający w sobie dane, np. moduły, tak żeby za pomocą gotka odczytać te dane na a500. Używam emulatora FS-UAE ale tam jest tylko opcja stworzenia czystego adf. Jest taka możliwość wogóle? jakie narzędzie ewentualnie? A może źle kombinuje… ;)
[#2] Re: Tworzenie .adf z danymi

@zeter, post #1

Ale ja czegoś nie rozumiem... tworzysz czystego ADF-a, montujesz pod UAE, formatujesz, po czym pod emulowaną Amigą wrzucasz na niego tyle, ile wejdzie (czyli niewiele) i potem możesz odtworzyć na Gotku. W czym problem...?
[#3] Re: Tworzenie .adf z danymi

@zeter, post #1

Obsługa ADF pod Windows. Pod emulatorem WinUAE też możesz nagrać pliki z dysku twardego PC na obraz dyskietki.
[#4] Re: Tworzenie .adf z danymi

@OSH, post #2

Ale jak pod emulowaną amigą przegrac z dysku PC dane na dyskietke? Rozumiem ze emulowana amiga musi byc z HD? Ale ja mam dostęp wtedy do danych na PC???? Ja rozumiem że to dla Was oczywiste może być ale ja naprawde od tygodnia obcuje z amigą :) pod uae tez się zabardzo nie bawiłem...

Za link dzięki, z tego co mówisz to wlasnie o to mi chodzi. Zaraz przestudiuje :)
[#5] Re: Tworzenie .adf z danymi

@zeter, post #4

Pod WinUAE dołączasz do emulowanej Amigi dowolny folder z dysku PC, który będzie przez nią widziany jako zwykły dysk amigowy. Będą dostępne wszystkie pliki i katalogi z tego folderu, które możesz z kolei, np. przenieść na zamontowany pod emulatorem obraz ADF.

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2014 19:47:52 przez RomanWorkshop
[#6] Re: Tworzenie .adf z danymi

@RomanWorkshop, post #5

Świetnie! o to chodziło OK Dzięki wielkie!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem