kategoria: A600
[#1] Amiga 600 i brak kolor na złączu kompozytowym.
Taki mały problemik-odkąd pamiętam nie miałem koloru na tym złączu(a podobno powinienem-chyba skrzyp na irc mi tak pisał), kolor zobaczyłem chyba dwa lub trzy razy przez chwilkę, a potem dostałem od wója kabelek amiga->euro i problem się rozwiązał. Ale myśląc przyszłościowo, na następnego SACP'a zabiorę mały monitorek, który niestety nie posiada takiego złącza, i tu jest problem.
[#2] Re: Amiga 600 i brak kolor na złączu kompozytowym.

@redstonecraftpl, post #1

Sprawdziłeś amigę na innym monitorze/telewizorze a najlepiej na dwóch trzech ?
[#3] Re: Amiga 600 i brak kolor na złączu kompozytowym.

@Esio, post #2

Sprawdzana była:
Projektor(zaraz po zakupie),
Thomson TV #1 (zwykle go używam)
Thomson TV #2 pseudonim Większy
LED TV Samsung * tutaj uzyskałem kolor, tylko na chwile*
Szajsowaty Chiński tuner TV (Uzywam go jako przelotka kompozyt do VGA)
[#4] Re: Amiga 600 i brak kolor na złączu kompozytowym.

@redstonecraftpl, post #3

Jeżeli chcecie, to moge dorzucić zdjęcia płyty głównej. Wój wymieniał mi pare kondensatorów i dolutowywał port PATA, bo poprzedni był zaśniedziały. Pare kondensatorów było wybrzuszonych, i własnie te zostały wymienione.
[#5] Re: Amiga 600 i brak kolor na złączu kompozytowym.

@redstonecraftpl, post #4

Coś kręcisz...te kondensatory wylewają, a nie puchną i pewnie zjadły jakąś ścieżkę lub filtr.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem