[#1] VisualPrefs gubi kolory
Z początku wydawało mi się, że jest to kwestia złych ustawień, ale po sprawdzeniu około połowy wszystkich możliwych kombinacji wkurzyłem się. Jak to jest w ogóle możliwe, aby na 32bitowym ekranie brakowało kolorów?! (dostępnych jest aż 16,7 mln; tak więc winę ponosi autor Visual Prefs)

Próbowałem blokować, próbowałem wszystkie uwolnić, alokować nowe kolory i nadal to samo. Odkąd mam Birdie, to już nie widzę zmiany kolorów na okienkach, bo tam są patterny. Problem jest jedynie w tytułach okien (używam Outline'a z TitleShadow). Na okno nieaktywne mam ustawiony pierwszy dostępny kolor biały, aktywne natomiast ma kolor żółty (wybrany gdzieś ze środka, czyli tak około 100-y dostępny), który często się gubi i zamienia na innny. Myślałem, że takie cyrki występują tylko na AGA. (bo długo używałem gołej Ami na 8bitowym ekranie i nie dziwiło mnie wcale, że nagle kolory okien się zmieniają (szczególnie po odpaleniu IBrowse))

[#2] Re: VisualPrefs gubi kolory

@El Amigos, post #1

aby na 32bitowym ekranie brakowało kolorów?!

WB 3.0/3.1 jest przystosowany do palety 8 bit. Jak juz kiedys pisalem o Title Shadow, trzeba uzywac zablokowanych kolorow (najlepiej ktoregos z pierwszej i ostatniej osemki). Taki to juz urok WB i Title Shedow. Jak jest na WB3.5/3.9, nie wiem.
[#3] Re: VisualPrefs gubi kolory

@Andrzej Drozd, post #2

No to brynza...

[#4] Re: VisualPrefs gubi kolory

@El Amigos, post #3

Sprobuj jeszcze uzyc kolorow z pierwszej i ostatniej 16-tki. One tez sa blokowane przez niektore programy w S-S lub WBStartup (np. New Icon). Ewentualnie wybierz ktorys z pierwszych kolorow i ustaw go na zolty, moze akurat dobrze bedzie wygladal takze w innych miejscach.

Ostatnia modyfikacja: 31.05.06 17:25
[#5] Re: VisualPrefs gubi kolory

@El Amigos, post #1

Dawno temu ja miałem podobny problem i jakoś zrobiło się ok. za pomocą FullPallette :)

[#6] Re: VisualPrefs gubi kolory

@El Amigos, post #1

Title Shadow działa z VP? u mnie po instalacji VP Title Shadow natychmiast przestał działac ;)

Ostatnia modyfikacja: 31.05.06 20:42
[#7] Re: VisualPrefs gubi kolory

@CzAjA, post #5

Sprawdzę ten Full Pallete. Dzięki za info.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem