kategoria: A1200
[#1] Workbench 3.0 Dyskietki
Witam, dotarła do mnie dzisiaj 1200 ale mam problem bo wszystkie dyskietki systemowe są padnięte.

Może mi ktoś wysłac na mail (albo podac link) do stronki z Workbench 3.0 .adf?
Znalazłem tylko DMS ale nie diabła nie pojmuje jak to zamienić na adf.

Z góry dziękuję.
[#2] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@Climat, post #1

bo wszystkie dyskietki systemowe są padnięte

Albo padnięta jest stacja która nie czyta żadnej dyskietki.
[#3] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@Climat, post #1

Nikt nie będzie podawał żadnych linków, bo to nielegalne.
[#4] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@glichtanski, post #3

Jak nielegalne jak ma amige, bez przesady to tylko obrazy dysków, ma romy wiec jest legalnie :)
[#5] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@QUAD, post #4

Cytat z regulaminu:

Niedopuszczalne jest umieszczanie przez użytkowników na łamach Forum Dyskusyjnego treści (dotyczy to także wizerunków (tzw. awatarów), obrazków oraz podpisów (tzw. sygnatur)):
- propagujących piractwo komputerowe, w tym linków do cracków, warezów oraz stron je oferujących,

Chyba nie ma takiej strony, na której poza obrazami Workbencha nie ma odnośników do ww. "nielegaliów"
[#6] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@glichtanski, post #5

Wszystko juz mam, dziekuje bardzo :)

Stacja działa OK
[#7] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@glichtanski, post #5

[#8] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@glichtanski, post #3

chłopie... nie panikuj. nie siej paniki i wtedy będziesz żył dłużej. ponadto z tego co pamiętam do każdego box egzemplarza Amigi zawsze dołączony był WB i książka gruba jak cegła. może doradź koledze, żeby windowsa sobie na tym zainstalował.

pozdro.
[#9] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@glichtanski, post #3

no ale do każdej amigi był dołączony legalny sys wb

Ostatnia aktualizacja: 20.12.2014 21:42:59 przez Dorian3d
[#10] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@Dorian3d, post #9

1. Posiadasz Amigę = posiadasz licencję na używanie systemu, który był do niej dołączony (zwłaszcza, że część siedzi już w ROMie).
2. Z punktu 1 wcale nie wynika, że legalne jest dystrybuowanie go w sieci.

Tak ja to widzę.
[#11] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@recedent, post #10

Przecież Windows też można ściągnąć z sieci i aktywować go swoim kluczm jeżeli mam Commodore Amiga 1200 kto mi zabroni ściągnąć z sieci Workbench 3.0 skoro moje dyskietki padną
[#12] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@Dorian3d, post #9

Do każdego "Appla" też. Co nie oznacza, że można go pobrać z sieci. Wyjątkiem jest "System 7" i chyba wcześniejsze wersje, które są udostępnione do pobrania przez Apple.
[#13] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@sebbb, post #11

Nie chodzi o to, że ktoś Ci zabroni. Zamieszczenie linków do stron zawierających takowe oprogramowanie jest tutaj niezgodne z regulaminem. I to tylko o to chodzi OK
[#14] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@glichtanski, post #12

Do Apple też można pobrać tylko wersję dla twojego iMac, PowerBook itd.
[#15] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@sebbb, post #14

aktualnie do makówek system jest darmowy i jak posiadasz maca to pobierasz i instalujesz (oczywiście jeżeli jest jeszcze wspierany)
[#16] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@QUAD, post #15

zgadza się natomiast Microsoft myśli nad wprowadzeniem abonamentu dla WinGrozy
[#17] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@sebbb, post #16

Tyle wybecalowali za Minecraft-a to muszą jakoś odrobić :D
[#18] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@glichtanski, post #12

tego to nie wiem

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2014 10:09:26 przez Dorian3d
[#19] Re: Workbench 3.0 Dyskietki

@glichtanski, post #13

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem