kategoria: A1200
[#1] Diody A600/1200
Hej. Byłby ktoś na tyle dobry i wskazał mi na allegro, które diody kupić w celu podmiany na panelach tych amig? Znudziły mi się te oryg. kolory, chciałbym np czerwoną diodę do zasilania czy niebieską do odczytu HDD. Święta blisko, zlitujcie się nad niewiedzącym co dokładnie kupić szeroki uśmiech
[#2] Re: Diody A600/1200

@lysyzastary, post #1

z niebieska moze byc kiepsko bo napiecie wysokie, ale inne kolory sa spoko. kupic mozesz dowolna, byle bys otwory wczesniej czyms prostokatnym ladnie wypelnil. szklo akrylowe, albo epoksyd (np poxipol) daja rade, pod warunkime ze porzedny klej i nie zolknie,
[#3] Re: Diody A600/1200

@lysyzastary, post #1

w A600 masz zwykłe ledy prostokątne 5x2, z A500/A1200 jest gorzej, bo ledy 15x2 trudniej dostać, musisz sobie poszukać
nie lepiej pobawić się lampkami choinkowymi, a Amigi zostawić w spokoju?
[#4] Re: Diody A600/1200

@Kilos, post #3

A w sumie fakt, znając swoje możliwości manualne, pewnie bym więcej spieprzył niż pożytku z tego miał. Idę wieszać lampki na choince na dworze, pewnie mi przejdzie po tym.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem