kategoria: CD32
[#1] Amiga 32 i Workbench
Witam mam do was Panowie pytanko otóż od dzisiaj mam pierwszy raz styczność z Amigą 32 CD32 gierki czyta (nie wszystkie ale to z czasem wezme sie za laser...) Czy ktoś mi może powiedzieć jak tu sie załącza Workbencha? bo z tego co slyszalem to ta konsola ma taka mozliwość?- jak to dokładnie się robi? Pozdrawiam
[#2] Re: Amiga 32 i Workbench

@erhlik, post #1

Był jakiś workbench wypalany na płycie dla cd32. Żeby odpalić zwykłego z dyskietki potrzebujesz interfejs lub przystawkę rozszerzającą możliwości konsoli np. sx1, sx32, promodule.
[#3] Re: Amiga 32 i Workbench

@mikser, post #2

a czy można na jakiś namiar? kto by mógł wypalić workbencha dla amigi cd32? a jaka to musi być wersja dla a32?
[#4] Re: Amiga 32 i Workbench

@erhlik, post #3

Wersja dla CD-32 to WB 3.1. Generalnie, np. MakeCD ma możliwość wypalenia bootowalnej płytki dla CD-32, tylko trzeba mieć pliczek autostartu. Zwie się on CD-32.TM Ten plik musi się znaleźć na wypalanej płycie.
[#5] Re: Amiga 32 i Workbench

@erhlik, post #1

jest coś takiego jak CDPL1
[#6] Re: Amiga 32 i Workbench

@Dorian3d, post #5

Można kupić też CD z 3.0 tutaj
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem